Beogradski Voždovac u okviru 35.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve. Cilj je da se pobedom što pre osigura opstanak u elitnom rangu.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz šest remija i sedamnaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 4:2. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz devet remija i petnaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Šapcu kada je ekipa Mačve slavila rezultatom 2:0, a drugi put u Beogradu kada ekipa Voždovca slavila rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Dragan Aničić, nekadašnji strateg šabačkog tima, jako dobro poznaje rivala i najavljuje izuzetno težak meč u borbi za opstanak:

’’Mačva je odlična ekipa, čvrsta, koja igra jako nezgodno. Tim je dugo na okupu, a stubovi ekipe su Pejović i Ristivojević, koji su u klubu preko petnaest godina. Takođe, tu su i mladi igrači kao što su Tošić i Gigić. Oni su već skoro osigurali opstanak, tako da mislim da dolaze rasterećeniji kod nas, dok smo mi u situaciji da nam je svaki bod bitan kako bi što pre osigurali opstanak.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Voždovca i Mačve igra se danas, u nedelju 05.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs