Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde u okviru 35.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Rajko Mitić’’ dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Crveno-belima bi pobeda u ovom susretu donela novu titulu, pa treba očekivati dobru posetu i slavljeničku atmosferu.

Domaći tim je ove sezone ostvario čak trideset pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti ubedljivo savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 0:5. Gosti su ove sezone ostvarili šesnaest pobeda, uz sedam remija i jedanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 2:1, a drugi put u Lučanima kada je ista ekipa ponovo slavila, ovoga puta rezultatom 1:3.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da je protivnik kvalitetna i dobro vođena ekipa, kao i da je za trijumf neophodno pružiti maksimum:

’’Više puta tokom sezone smo se sastali sa ekipom Mladosti, tako da je sve već rečeno. Oni su jako disciplinovana ekipa, takmičarska, dobro vođena ekipa. Stabilan su superligaš sa svim komplimentima za organizaciju kluba, prethodnih godina pokazali su da su apsolutno zasluženo u vrhu domaćeg šampionata. Pretendent su za izlazak na evropsku scenu, imaju dosta iskusnih igrača, trenera koji je jako disciplinovan, takmičar, posvećen fudbalu i to se vidi jasno na terenu. Bez obzira da li igramo u Lučanima ili na Marakani uvek su utakmice protiv Mladosti izuzetno teške. Moramo da damo maksimum kako bismo došli do cilja. Približava se završnica prvenstva i raduje me što su moji igrači izuzetno motivisani i što vlada odlična atmosfera u ekipi. Jedva čekamo da odigramo sve utakmice do kraja i da na pravi način završimo sezonu, onako kako smo je i počeli.’’

On se osvrnuo i na mogućnost da ekipa Crvene zvezde novom pobedom osvoji šampionsku titulu:

’’Poznajete me i znate da ne volim da pričam ništa  unapred, bitno je da odigramo dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika, da publika dođe u što većem broju i, ako da Bog, da krunišemo sezonu titulom sutra. To nam je cilj, za to smo se borili, trudili i radili svih godinu dana. Rekli smo još na početku koliko nam je važno da osvojimo titulu, ali ne bih da prejudiciram ništa. Spremićemo se kao i za svaku utakmicu, očekujem podršku sa tribina i da zajedno matematički obezbedimo titulu.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Mladosti igra se sutra, u nedelju 05.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com