Derbi meč 35.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Borba za Evropu ušla je u uzbudljivu završnicu, svaki bod može biti presudan, a gosti su više puta dokazali da umeju da nadigraju ’’večite’’.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedamnaest pobeda, uz devet remija i osam poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz jedanaest remija i jedanaest poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 5:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je meč završen nerešenim rezultatom 1:1, a drugi put u Kruševcu kada je ekipa Napretka slavila rezultatom 1:0.


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da je svaki meč do kraja izuzetno bitan za njegov tim, kao i da je situacija teška jer je kod igrača prisutan strah od eventualnog neuspeha:

’’Još jedna jako bitna utakmica za nas. Prva protiv Mladosti u ovom mini ciklusu prošla je dobro. Očekujem isti odnos i odlučnost. O važnosti nema potrebe da pričam, jer svi znamo da je za nas do kraja svaka veoma bitna. Psihološki su to jako teške utakmice, jer stalno postoji strah od eventualnog kiksa. Napredak je jako nezgodna ekipa, osetio sam to na koži u svojoj prvoj utakmici u Partizanu. To je ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Oni mogu svakoga da kazne, što smo videli protiv Vojvodine. Opasni su, znaju šta rade. Njihovog trenera jako dugo znam. Izuzetno ga poštujem, s obzirom na to da pravi izuzetne rezultate sa uslovno manjim klubovima. To je sjajan rezultat.’’


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je da njegovi igrači imaju obavezu i prema sebi i prema klubu, kao i prema navijačima, da pokušaju da ostvare pobedu u ovom susretu:

’’To je utakmica u kojoj Partizan ima veliki motiv da bi se približio izlasku na Evropsku scenu. Sa druge strane Napredak je u sve utakmice ulazio sa istim ciljem, imamo obavezu prema klubu i prema sebi, kao i prema navijačima. Partizan je favorit u svakom pogledu, i nadam se da će Partizan uspeti da izbori plasman u Evropu u preostalim utakmicama, jer nije svejedno ni ko će nas predstavljati u Evropi, bar meni nije svejedno. To ne znači da bih voleo da nekoga favorizujem. Očekujem dobru i čvrstu utakmicu, da probamo da se odupremo koliko god možemo i da ne razočaramo sami sebe, a onda ni publiku.’’


FOTO: partizan.rs

Na dan odigravanja utakmice ulaznice se mogu kupiti na blagajnama stadiona, a cene su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Lože – 3.000,00 dinara.

Derbi susret 35.kola Super lige Srbije između Partizana i Napretka igra se sutra, u nedelju 05.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs