Najbolji igrač 34.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nemanja Tomić, strelac i trostruki asistent za ekipu Zemuna u ubedljivoj pobedi nad ekipom OFK Bačka u Zemunu.

Odigrano je i četvrto kolo u okviru plej-of i plej-aut faze takmičenja koje je obilovalo golovima kojih je bilo čak 37, a zanimljivo je da nije bilo nerešenih rezultata. Važne pobede na gostovanjima ostvarile su dve najbolje ekipe, Crvena zvezda i Radnički, savladavši ekipe Vojvodine i Proletera. Prednost domaćeg terena iskoristile su ekipe Rada, Radnika, Partizana, Čukaričkog, Mačve i Zemuna, u duelima sa ekipama Dinama, Voždovca, Mladosti, Napretka, Spartaka i OFK Bačka. Najubedljiviji trijumf ostvario je uoči ovog kola poslednjeplasirani tim elitnog ranga Zemun, a meč u Ugrinovačkoj završen je rezultatom 7:0 (4:0). Najzaslužniji za to je iskusni Nemanja Tomić koji je pružio sjajnu partiju, a pored tri asistencije bio je strelac i jednog pogotka. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima, majstorskim potezima i prodorima pravio velike probleme odbrani gostiju, a u nekoliko navrata udarcima sa distance opasno je ugrožavao gol ekipe OFK Bačka. Zbog svega toga apsolutno je zaslužio epitet najboljeg aktera ove runde takmičenja u izboru naše redakcije. Treba reći da je ovoga puta konkurencija bila izuzetno jaka, jer su sjajne partije pružili njegov saigrač Momčilo Mrkaić i napadač Nišlija i najbolji strelac lige Nermin Haskić.

Poveli su Zemunci već nakon prve prilike, nakon odlične akcije po levoj strani. Igrao se 2.minut susreta kada je idealan centaršut uputio Nikola Nešović, a najbolji u skoku bio Momčilo Mrkaić. Drugi pogodak viđen je u 19.minutu susreta, a strelac je bio Ivan Ilić nakon sjajnog udarca sa ivice šesnaesterca. Već u 27.minutu susreta viđen je i treći pogodak, drugi Momčila Mrkaića. Nemanja Tomić je sa polovine terena idealno uposlio svog saigrača u napadu, a ovaj rutinski savladao golmana gostiju Bojana Zogovića. Do poluvremena je viđen i četvrti pogodak, već u 32.minutu susreta, kada je nakon odličnog centaršuta Nemanje Tomića precizan bio Emir Azemović. U istom ritmu Zemunci su nastavili i u drugom delu igre, a peti pogodak viđen je u 51.minutu susreta nakon jedne od najlepših akcija na utakmici. Nemanja Tomić je atraktivnom asistencijom petom izigrao kompletnu odbranu gostiju, a Momčilo Mrkaić preciznim udarcem stigao do het-trika. Šesti pogodak viđen je u 62.minutu susreta kada je sopstvenu mrežu pogodio Nikola Žakula. Konačan rezultat postigao je u 84.minutu susreta Nemanja Tomić, čime je na pravi način krunisao svoju sjajnu partiju. On je nakon brzog prodora po sredini ušao u šesnaesterac gostiju, a onda veštim udarcem prevario svog čuvara i golmana Bojana Zogovića.


FOTO: fkzemun.rs

Nemanja Tomić (31) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Radnički 1923, Teleoptik, Partizan, turske ekipe Genclerbirligi i Giresunspor, kao i grčku ekipu Trikala. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21), kao i pet nastupa za najjaču selekciju. U redove Zemunaca stigao je u oktobru prošle godine, kao slobodan igrač, i zabeležio 17 nastupa, uz dva postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: