Subotički Spartak u okviru 34.kola Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve. Cilj ’’golubova’’ je povratak na pobednički kolosek, nakon neočekivanog poraza na domaćem terenu u prethodnom kolu.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz devet remija i petnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Zemuna, a rezultat je bio 1:5. Gosti su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz devet remija i trinaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 0:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Kuli kada je ekipa Spartaka slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Šapcu kada su dva tima podelila bodove nakon nerešenog rezultata 0:0.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Predrag Rogan istakao je uoči ovog susreta da njegov tim dolazi u Šabac da se nadigrava u pravom fudbalskom ambijentu i protiv iskusnog protivnika:

’’Gostujemo najiskusnijoj ekipi u ligi, koja igra čvrst takmičarski fudbal. Ambijent u Šapcu je za pamćenje, publika nosi ekipu i sigurno je njihov dvanaesti igrač. Tamo sam proveo lepih godinu i po dana i drago mi je što ću opet biti deo jednog takvog fudbalskog ambijenta. Malo ih je poljuljao  prethodni rezultat, ali nas to neće zavarati, jel vrlo dobro znamo kvalitet Mačve. Idemo tamo da se nadigravamo, da damo sve od sebe i da se vratimo u ritam posle nezasluženog poraza od Bačke.  Želimo da pokažemo da smo hit proleća i da se vratimo na pobednički kolosek.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Mačve i Spartaka igra se danas, u sredu 01.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkspartak.com