Derbi meč 34.kola Super lige Srbije igra se u sredu u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Crno-beli su porazom u ’’večitom derbiju’’ pali na peto mesto i ugrozili plasman u Evropu, Lučanci su u isto vreme dobro koristili neuspehe direktnih rivala, pa bi ovaj duel mogao biti presudan za ostvarenje ciljeva oba tima.

Domaći tim je ove sezone ostvario šesnaest pobeda, uz devet remija i osam poraza, pa sa 30 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u 160. ’’večitom derbiju’’ od ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili šesnaest pobeda, uz sedam remija i deset poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 3:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Humskoj kada je meč završen nerešenim rezultatom 0:0, a drugi put u Lučanima kada ponovo došlo do podele bodova, ovoga puta nakon rezultata 1:1.


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da su njegovi igrači svesni situacije i da je neophodno da sva četiri preostala susreta reše u svoju korist:

’’Više nema nazad, nema kalkulacija. Situacija je veoma jasna, neophodne su nam četiri pobede. Znamo da sa narednim rivalima možemo da izađemo na kraj. Igrači su svesni situacije u kojoj se nalazimo. Najbitnije je da zavisimo sami od sebe. Primarni cilj je da posle svake utakmice zavisimo sami od sebe do kraja prvenstva. Mladost je zaista iskusna ekipa, kvalitetna, poznajem većinu igrača. Ekipa koja je vredna pažnje i svakog poštovanja. Biće nam teško, jer je to direktni konkurent za odlazak u Evropu. Oni su jedna od najozbiljnijih ekipa u ligi. Čeka nas zaista teška utakmica. Zadovoljan sam reakcijom ekipe posle utakmice sa Zvezdom, koja jeste bila bolna. Poraz od Zvezde ne sme da bude povod za dodatno opuštanje. Imamo mnogo ozbiljnih stvari koje moramo da završimo do kraja prvenstva. Igrači to shvataju i to je najbitnije.’’


FOTO: partizan.rs

Pomoćnik u stručnom štabu lučanskog tima Goran Stanić istakao je da je primarni ovosezonski cilj ispunjen, tako da igrači u ovaj duel mogu ući potpuno rasterećeno, kao i u prethodna tri susreta u plej-ofu:

’’Sutra nas očekuje veoma teška utakmica protiv kvalitetne ekipe Partizana. Mi smo ostvarili svoj primarni cilj u prvenstvu, izborivši plasman u plej-of, tako da sutra idemo da igramo rasterećeno, da uživamo u utakmici. Imamo značajnih kadrovskih problema zbog izostanka Pejovića, ali mislim da naši igrači nemaju čega da se plaše, već treba da odigraju rasterećeno, kao i prethodne tri utakmice u plej-ofu.’’


FOTO: partizan.rs

Derbi susret 34.kola Super lige Srbije između Partizana i Mladosti igra se danas, u sredu 01.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs