Ekipa Crvene zvezde u okviru 34.kola Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Vojvodine. Biće to prilika da crveno-beli novom pobedom dođu na korak do nove titule, ali ih sigurno ne čeka lak posao.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz devet remija i četrnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti iz Lučana, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i devet pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini u 160. ’’večitom derbiju’’ savladali ekipu Partizana, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 1:4, a drugi put na stadionu ’’Rajko Mitić’’ kada je ista ekipa ponovo slavila, ovoga puta rezultatom 4:0.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da je njegov tim navikao na zgusnut raspored, da ništa još uvek nije osvojeno i da fokus u završnici sezone mora biti na maksimalnom nivou:

’’U Novom Sadu je uvek derbi, čeka nas ekipa koja je jedna od najmlađih i vrlo talentovanih u ligi. Vojvodina je izgubila visokim rezultatom u Kruševcu, ali to ne oslikava stvarno stanje. Sigurno da njenom mladom timu nedostaje iskustvo u ključnim trenucima. Vojvodina je ekipa pred kojom je svetla budućnost i sigurno da će sledeće sezone biti ozbiljan konkurent za najviši plasman u Super ligi. Sam plasman u plej-of je veliki uspeh za mladu ekipu i mladog stručnjaka Radovana Krivokapića koji hrabro vodi tim. Vidi se pečat onoga što su zacrtali da urade. Poštujemo protivnika i spremamo se da u Novom Sadu odigramo dobru utakmicu. Uvek je lepo tamo igrati, u pravom fudbalskom ambijentu. Očekujem dosta publike i verujem da će moći da vide sadržajnu utakmicu. Što se tiče kadrovske situacije, osim Boaćija, ostali nemaju problem sa povredama, dok Branko Jovičić neće igrati zbog žutih kartona. Na sve ostale mogu da računam. Kao i protiv Partizana, i sada ću se opredeliti za onaj tim koji je najbolji za datu utakmicu. Fokusiran sam samo na meč sa Vojvodinom, ne gledamo zgusnut raspored, barem smo mi navikli na taj ritam. Završnica je prvenstva pa dolazi i do fizičkog premora, i do psihičkog zasićenja. To su sve faktori koji utiču, ali mi smo profesionalci. Nismo još ništa osvojili, moramo da budemo najjači kada je najteže i najpotrebnije. Ne sviđaju mi se i ne bavim se kalkulacijama, moramo da završimo posao do kraja kako treba, poslednjih 25 dana sezone je pred nama i trudićemo se da držimo fokus na maksimalnom nivou.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se danas, u sredu 01.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com