Novosadska Vojvodina u okviru 34.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Za njih ovaj meč nema rezultatski značaj, ali je šansa za igrače da prikažu dobru igru protiv najboljeg tima u ligi.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz devet remija i četrnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti iz Lučana, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i devet pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini u 160. ’’večitom derbiju’’ savladali ekipu Partizana, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 1:4, a drugi put na stadionu ’’Rajko Mitić’’ kada je ista ekipa ponovo slavila, ovoga puta rezultatom 4:0.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je da za njegov tim ovakvi mečevi predstavljaju šansu za dokazivanje, kao i da se uzda u želju i mladost svojih igrača:

’’Mislim da o našem sutrašnjem protivniku ne treba previše trošiti reči, jer neću reći ništa što već niste čuli, pošto je poznato da Crvena zvezda predstavlja vrh našeg fudbala, a i šire. Ono što je najvažnije naglasiti jeste to da našoj mladoj ekipi treba pružiti podršku, kako bi dali sve od sebe i pružili ono najbolje što umeju. U Novom Sadu nas sutra očekuje praznik fudbala i dobar ambijent, a naši mladi igrači imaće priliku da uživaju u fudbalu i odmeravanju snaga sa velikim protivnikom, odnosno da se u najlepšem svetlu prikažu našoj publici. Posle malog predaha koji smo imali zbog praznika, na trening su svi došli spremni i orni. Za koliko će to biti dovoljno videćemo posle meča, ali po njima vidim da imaju veliku želju da daju sve od sebe. Osim povređenog Zlomislića, koji neće igrati do kraja sezone, svi ostali su spremni i u konkurenciji za tim, tako da na Crvenu zvezdu idemo sa svim raspoloživim snagama. Odlika velikih ekipa i jeste u tome da pobeđuju čak i onda kada nisu u formi, odnosno kada ne igraju dobro, što demonstrira i Crvena zvezda. Međutim, uzdam se u našu želju i mladost. U ovom trenutku, rezultat nam čak ni nije toliko primaran, koliko to da ti mladi igrači nauče nešto i pripreme se za narednu sezonu. Naravno, to ne znači da ćemo se unapred predati, jer igramo za Vojvodinu, a Vojvodina sebi nikad ne sme da dozvoli da izađe na teren sa razmišljanjem da će da izgubi. Siguran sam da će svaki od naših igrača na teren istrčati sa velikom strašću da se pokaže u najboljem svetlu, jer za njih su ovo jedinstvene utakmice i prilika da se suprotstave jednoj velikoj ekipi.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se danas, u sredu 01.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvojvodina.rs