Vranjski Dinamo u okviru 34.kola Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Rada. Biće to duel dva tima koji vode grčevitu borbu za opstanak, a ishod ovog susreta može u velikoj meri odrediti da li će Vranjanci ostati deo elitnog ranga.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz deset remija i osamnaest poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzima 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz šest remija i dvadeset i jedan poraz, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Radnika, a rezutat je bio 1:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada je ekipa Rada slavila rezultatom 0:1, a drugi put u Beogradu kada je meč završen nerešenim rezultatom 1:1.

Šef stručnog štaba vranjskog superligaša Dragan Antić istakao je da bi bio zadovoljan i osvajanjem boda, a da bi pobeda na Banjici u velikoj meri olakšala borbu za opstanak:

’’Ko izgubi ima velike šanse za ispadanje, dok pobeda otvara velike mogućnosti za opstanak. Dinamo je u povoljnijoj situaciji, jer bismo i bodom ispunili misiju. Sa druge strane, Radu je preko potreban trijumf i sigurno je pod većim pritiskom. Svi su se oporavili od povreda i mislim da imamo velike šanse da osvojimo bodove. Važno je da odigramo kako znamo i siguran sam da ne možemo da izgubimo. Bili bismo u boljem položaju da Rad dočekujemo u Vranju, jer smo u duelu sa Voždovcem, najboljom ekipom u plej-autu pokazali koliko nam znači domaći teren i podrška publike. Očekuju nas još dve utakmice kod kuće, sa Zemunom i Spartakom. Bilo koja ekipa da dođe ima male šanse da odnese bodove iz Vranja. Pokazali smo da možemo da pariramo i najboljima i zbog toga ne sumnjam u opstanak.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Rada i Dinama igra se sutra, u sredu 01.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.