Novosadski Proleter u okviru 34.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Takmičarski ovaj meč za Slanobarce nema veiki značaj, ali je prilika za dokazivanje i afirmaciju igrača.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz jedanaest remija i dvanaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i četiri pobede, uz sedam remija i dva poraza, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 2:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Nišu kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 3:1, a drugi put u Novom Sadu kada je ista ekipa ponovo slavila, ovoga puta rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba novosadskog superligaša Dragan Radojičić najavio je da će njegov tim pokušati da odigra najbolje što može, a onda je svaki rezultat moguć:

’’Odigrali smo egal meč sa Napretkom, napravili smo uz našu neozbiljnost dve greške i  doživeli poraz. Održali smo poduži sastanak i zaključili da neozbiljnosti viđene pod Bagdalom ne smeju da nam se ponavljaju, jer sa takvim ponašanjem  bacimo pod noge sve ono što smo mukotrpnim radom ostvarili. Obećao sam da nećemo biti samo učesnici plej-ofa, a ispada  da je baš tako. Do kraja ćemo odigrati maksimalno angažovano, jer sem utakmice sa Vojvodinom i donekle sa ekipom Mladosti nismo baš pokazali da smo sa velikim ambicijama ušli u završnicu prvenstva. Do kraja prvenstva našu ekipu očekuju utakmice sa četiri prvoplasirana tima. To je prilika za dokazivanje, potvrdu da smo zasluženo u gornjem domu elite i ujedno za  afirmaciju igrača. Želja  mi je  da u utakmici sa Radničkim ekipa odigra najbolje što u ovom momentu može i da se u tom slučaju nadamo povoljnom rezultatu. Zbog čestih odsustva velikog broja igrača šansu sam pružio i omladincima Jankoviću i Petkoviću. Žao mi je što i Pljošta nije debitovao, ali biće prilike za to. I pred ovaj duel situacija nije nimalo ružičasta, jer se Jokić  pridružio spisku  povređenih, golmanu Elesinu, Govedarici, Čoloviću, Vukobratoviću i odavno odsutnim Andrejeviću i Šćepanoviću. Nakon kazne zbog kartona u kombinaciju za tim vraća se Novaković. Imam nekih dilema oko startne postave, ali u svakom slučaju na teren će trenutno najspremniji.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Proletera i Radničkog igra se danas, u utorak 30.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkproleternovisad.rs