Ekipa Rada u okviru 33.kola Super lige Srbije gostuje na Dušanovcu gde će odmeriti snage sa komšijskom ekipom Voždovca. Pobeda nad ekipom Radnika ulila je dodatno samopouzdanje u redove ‘’građevinara’’ i veru da mogu do opstanka u elitnom rangu.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz pet remija i šesnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili pet pobeda, uz osam remija i devetnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 1:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put na Dušanovcu kada je ekipa Voždovca slavila rezultatom 2:0, a drugi put na Banjici kada je ista ekipa ponovo slavila, ovoga puta reultatom 0:1.

Šef stručnog štaba banjičkog superligaša Bogdan Кorak zadovoljan je nakon svog uspešnog debija i trijumfa u prethodnom kolu nad ekipom Radnika, ali ne želi euforiju:

‘’Ovaj duel protiv Radnika i prošlogodišnji protiv Javora su dva najvažnija i najznačajnija meča Rada u poslednjih nekoliko decenija. U Ivanjici smo obezbedili opstanak u ligi, a pobeda nad Radnikom je odličan signal za opstanak. Atmosfera u klubu je sjajna i ona je ključ uspeha. Svi dišemo istim plućima. Pobeda nad Radnikom nam je donela neophodan mir u nastavku takmičenja i dokazala da umemo itekako da se ravnopravno nosimo sa svakim rivalom, bez obzira na snagu i kvalitet. A, Surduličani po kvalitetu zauzimaju sam vrh srpskog fudbala. Imamo sjajno selektiran tim, ali i sreću, za razliku od mojih prethodnika, da su povrede prošlost i da sve igrače imam na raspolaganju. Ovo je momenat u kome smo u stanju opšte mobilizacije, kako sportske tako i svih u klubu, počev od ljudi koji održavaju teren, preko ekonomata, stručnih službi, igrača i nas iz stručnog štaba. Meč sa Surduličanima je putokaz kako stići do opstanka, ali molim bez euforije, tek smo položili prvi ispit, na redu su još četiri. Utakmica sa ‘’zmajevima’’ nam dolazi u nezgodnom momentu, jer su u krizi rezultata, ali to je klub koji je obezbedio opstanak u ligi, pa će protiv nas igrati bez opterećenja i imperativa moranja. Uz to igramo na terenu sa veštačkom podlogom. Ali u tome ne tražim alibi. Кako nama, tako i njima. Voždovac je favorit u ovom meču, radi se o ozbiljnoj i dobro selektiranoj ekipi, ali tu ulogu moraju da potvrde na terenu. Daćemo sve od sebe da ih svi kao jedan napadnemo na njihovom ‘’krovu’’ i da napravimo dobar rezultat. Još jednom veliki respekt za Voždovac, ali naši ciljevi su isti bez obzira ko je protivnik.’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Voždovca i Rada igra se danas, u četvrtak 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkrad.rs