Ekipa Radničkog u okviru 33.kola Super lige Srbije  na stadionu ’’Čair’’ dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Niški tim slavi 96 godina od osnivanja, zbog čega će ulaz biti besplatan, a zbog važnosti meča očekuju se pune tribine i sjajna atmosfera.

Domaći tim je ove sezone ostvario dvadeset i četiri pobede, uz šest remija i dva poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Partizana, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili šesnaest pobeda, uz devet remija i sedam poraza, pa sa 30 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put na Banovom brdu kada je meč završen podelom bodova nakon rezultata 1:1, a drugi put u Nišu kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 2:0.

Pomoćnik u stručnom štabu niškog tima Dragan Šarac istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da je neophodno da njegov tim pruži maksimum kako bi zabeležio još jednu važnu pobedu i pozvao publiku da dođe u što većem broju:

’’Prvo bih iskoristio priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži, kako bi uz novu pobedu proslavili 96. rođendan kluba. Čeka nas teška i zahtevna utakmica protiv ekipe koja je u subotu odigrala fenomenalnu utakmicu protiv Zvezde i nanela joj prvi poraz u prvenstvu. Sigurno je da će oni i ovde doći po dobar rezultat i zbog toga moramo biti na najvišem mogućem nivou. I mi smo osokoljeni posle pobede nad Partizanom i učinićemo sve da dođemo do nova tri boda, sa kojima bi najverovatnije osigurali drugo mesto i nastavili da vršimo pritisak na vodeću Zvezdu. Što se tiče kadrovske situacije ona je zadovoljavajuća. Svi igrači osim Drinčića su spremni da igraju. Nikola Drinčić je u nedelju dobio jak udarac u meču sa Partizanom i naši doktori će na dan utakmice doneti odluku hoće li on moći da nam pomogne. U sastav se nakon povrede vraća Riota Noma, a videćemo da li će šef Lalatović odlučiti da rotira zbog zgusnutog rasporeda i ukaže šansu mladim igračima poput Nikole Čumića i Alekse Jovanovića, koji se ozbiljno nameću. U svakom slučaju mi ćemo sutra na teren poslati ekipu koja će biti spremna da nam donese novu pobedu.’’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Radničkog i Čukaričkog igra se sutra, u četvrtak 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkradnickinis.rs