Derbi meč 32.kola Super lige Srbije igra se danas na niškom stadionu ’’Čair’’ gde ekipa Radničkog dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Ovaj meč može biti od ključnog značaja u borbi za treće mesto, bodovna razlika između dva tima to jasno pokazuje, pa nema sumnje da će se voditi velika borba do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Domaći tim je ove sezone ostvario dvadeset i tri pobede, uz šest remija i dva poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone ostvarili šesnaest pobeda, uz devet remija i šest poraza, pa sa 30 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Čukaričkog, a rezultat je bio 3:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Nišu kada je meč završen podelom bodova nakon rezultata 2:2, a drugi put u Humskoj kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 0:1. Pre samo nekoliko dana odigrali su u Humskoj i prvi polufinalni duel u okviru Kupa Srbije, a taj meč ekipa Partizana je rešila u svoju korist rezultatom 1:0.


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović optimista je pred novi susret sa crno-belima i smatra da će predstojeća utakmica biti različita od one u Кupu. On je pozvao publiku da ispuni stadion i pruži njegovom timu zasluženu podršku:

’’Ovo je drugo takmičenje i nema potrebe sada analizirati Кup. O tome ćemo razmišljati za nešto manje od mesec dana kada je na programu revanš sa Partizanom, mada sam mišljenja da nismo imali sreće u sredu i da smo izgubili iz jednog šuta, ali i dalje imamo lepu šansu da se plasiramo u finale. Nas u nedelju čeka jedna lepa utakmica, protiv rivala koji igra sve bolje i protiv koga želimo pozitivan rezultat kako bi se približili osvajanju drugog mesta, koje smo i zaslužili po svemu što smo prikazali ove sezone. Često smo igrali sa njima u poslednje vreme, poznajemo ih odlično, kao i oni nas, tako da nekih iznenađenja na terenu neće biti. Mi ćemo pokušati da se na našem terenu nametnemo, da pokažemo da dva vezana poraza nisu ostavila traga na nas i ako nam se ukaže prilika probaćemo da pobedimo. Partizan ima sjajne igrače, moj kolega Savo Milošević radi dobar posao i mnogo je unapredio igru svog tima. Mi ih respektujemo, ali znamo naše mogućnosti i nadamo se najboljem. Jesenas smo ih ispustili u Nišu iako smo vodili sa 2:0 i sada želimo da to ispravimo. Iyostanak Vladimira Stojkovića i Nemanje Miletića neće biti hendikep za njih, imaju oni mnogo kvalitetnih igrača koji mogu da uspešno zamene njih dvojicu. Milošević je vratio Tošića u formu, tu je i Vulićević. Što se tiče našeg sastava imam još nekoliko dilema koje ću razrešiti na dan utakmice, a verovatno ću napraviti dve promene u odnosu na ekipu koja je igrala u sredu. Ja nemam mogućnost da kao Zvezda i Partizan stalno rotiram igrače i to je naš hendikep u odnosu na njih. Na teren ću poslati jedanaest najspremnijih igrača, za koje procenim da su u stanju da nam donesu željeni rezultat. Кoristim ovu priliku i da pozovem gledaoce da ispune Čair i da nam pomognu da ostvarimo cilj. Igraju dve od tri najbolje ekipe u zemlji i svakako će imati šta da vide.’’


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da će startna postava pretrpeti određene izmene, zbog kartona ili izbegavanja potencijalnih problema sa kartonima pred derbi, zbog čega stručni štab još uvek razmatra sve opcije:

’’Nastavlja se ubitačni ritam, praktično od kada sam došao u Partizan. Nadam se da smo se navikli na ovo igranje dva puta nedeljno. Čeka nas jedna potpuno drugačija utakmica od one koju smo imali u sredu u kupu, ali to ne umanjuje njenu važnost, jer želimo što pre da obezbedimo to mesto za Ligu Evrope. Biće dosta promena u odnosu na Kup, Stojković i Miletić imaju kartone. Imamo male probleme, odmorićemo neke igrače, imamo problema i sa potencijalnim kartonima pred derbi, moramo do sutra sve to da iskalkulišemo i da nađemo sastav koji može da osvoji tri boda. Radnički je dobra ekipa i ima dobre igrače. Biće potpuno drugačiji uslovi u odnosu na prethodni duel, ali ti uslovi su isti i za njih i za nas. Fudbal je igra adaptacije, to je konstantna koja se ne menja u fudbalu. Govorio sam i ranije da domaći teren treba da predstavlja prednost, tako da razumem da Lalatovićeva ekipa želi da ima prednost na domaćem terenu. Možda je nefudbalski da insistirate na nefudbalskim uslovima, jer to nije prava promocija fudbala. Imamo više takvih primera u ligi da tereni ne zadovoljavaju standarde i da zato ekipe forsiraju ružan fudbal, a ne pada mi na pamet da nekog ubeđujem u ono što svi znamo. Svi vole atraktivan i brz fudbal. Sutra idemo na pobedu, a prioritet je prva sledeća utakmica koja dolazi. Mi u nekim stvarima moramo da gledamo dugoročno. Ne mislim samo na derbi, imamo mnogo utakmica do kraja sezone i moramo da rasporedimo minutažu. Dobro je da celu ekipu imamo na okupu, jer nam otvara mogućnost da se rasteretimo malo.’’


FOTO: partizan.rs

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti po sledećim cenama: Zapad – 600,00 dinara, Istok – 600,00 dinara, Sever – 400,00 dinara i Jug – 300,00 dinara. Za mesto u loži potrebno je izdvojiti 1.500,00 dinara.

Derbi susret 32.kola Super lige Srbije između Radničkog i Partizana igra se danas, u nedelju 21.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs