Novosadska Vojvodina u okviru 32.kola Super lige Srbije gostuje u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka. Svesni su da evropske ambicije više nisu realne i najavljuju afirmaciju mladih igrača u samom finišu šampionata.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz jedanaest remija i deset poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz devet remija i dvanaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 0:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je ekipa Napretka slavila rezultatom 0:1, a drugi put u Kruševcu kada je meč završen podelom bodova nakon rezultata 0:0.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić nada se dobroj partiji njegovog tima u Kruševcu i veruje da ekipa koju izvede na teren neće razočarati svojom igrom i zalaganjem:

’’Sutra nas očekuje protivnik sa kojim smo, ne tako davno, već odigrali jedan prvenstveni meč, koji je bio uzbudljiv i neizvestan do samog kraja. Igra maltene kao i sve ostale ekipe,  opasni su u ofanzivnom delu i imaju brze i nepredvidive bočne igrače. Za ovaj meč smo se pripremali kao i za svaki drugi, ali sa većom željom nego što je to bio slučaj uoči utakmice protiv Proletera, jer svi zajedno želimo da se iskupimo za taj poraz i nadoknadimo propušteno iz tog susreta. Tada smo praktično imali tri boda u džepu, ali smo promašili naše šanse. U našem timu uvek ima nekih problema, pa tako i pred ovaj meč imamo suspendovane Saničanina i Devetka, a pod znakom pitanja su Zlomislić i Mitošević, dvojica igrača koji su standardni u poslednje vreme i veoma bitni za našu igru, te ćemo tek nakon današnjeg treninga znati da li će oni moći da nastupe. Sa druge strane, Eze, Seku i Đuričin su ušli u trenažni proces i videćemo ko od njih će biti u autobusu za Kruševac. Izborili smo plasman u plej-of i afirmišemo dosta mladih igrača, a mislim da je, u ovom trenutku, priča o Evropi nerealna i da to ne treba postavljati pred igrače. Posle meča protiv Partizana, bili smo mnogo emotivno ispražnjeni i svaka čast momcima na onome što su izdržali u prethodnom periodu. I na utakmici protiv Proletera u poslednjih dvadeset minuta se videla ta ispražnjenost, pošto nismo mogli da prelomimo utakmicu, a to nas je krasilo u nekim ranijim mečevima, jer smo baš u tim trenucima nekako bili bolji od rivala. Sada želimo da se nadigravamo sa protivnikom i afirmišemo mlade igrače, pa će zato sutra u protokolu biti dva nova lica, Bjeković i Jakovljević, jer smo na tim pozicijama deficitarni pred ovaj susret. I u narednim mečevima, mladima ćemo pružati šansu, a nadam se da će Topić, Savić, Mitrović i Tegeltija uskoro potpisati profesionalne ugovore. Svima njima želim da ukažem priliku, ali od njih zavisi da li žele da igraju za Vojvodinu.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Napretka i Vojvodine igra se danas, u subotu 20.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs