Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 32.kola Super lige Srbije gostuje na Banovom brdu gde će odmeriti snage sa ekipom Čukaričkog. Crveno-beli imaju šansu da uoči još jednog ’’večitog derbija’’ novom pobedom stignu veoma blizu osvajanja nove titule, pa treba očekivati veliku borbu i zanimljiv meč.

Domaći tim je ove sezone ostvario petnaest pobeda, uz devet remija i sedam poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone neporaženi, uz dvadeset i osam pobeda i tri remija, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog, a rezultat je bio 3:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put na stadionu ’’Rajko Mitić’’ kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 2:1, a drugi put na Banovom brdu kada su crveno-beli takođe slavili rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je uoči ovog susreta da njegov tim čeka težak zadatak, da su svi fokusirani isklučivo na duel sa ’’brđanima’’, a da će o derbiju razmišljati kada za to dođe vreme:

’’Čeka nas nastavak plej-ofa i svaki meč u doigravanju je derbi za sebe. Gostujemo stabilnom superligašu, koji je uvek u vrhu i ima tendenciju da napreduje iz godine u godinu. Igraju vrlo kvalitetno na svom terenu i biće jako teško. Ambijent na Banovom brdu je uvek fudbalski, teren je dobar i to govori o kakvom je klubu reč. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Čukarički ima kontinuitet i nije menjao tim, igrači su dugo zajedno i poznaju se, uz plejadu mladih igrača iz omladinske škole. Spremićemo se maksimalno ozbiljno, kao i do sada, takav pristup igrača želim na utakmici. Pritisak je obostran, a ulogu favorita treba potvrditi na terenu. Koliko sam u Crvenoj zvezdi, nijednu utakmicu nismo odigrali bez pritiska i on može da bude samo pozitivan. Posle 30 kola u domaćem prvenstvu i jedne runde u plej-ofu, tačno se iskristalisalo ko će se boriti za titulu, a ko za Evropu. Čukarički ima svoje ambicije, mi svoje, i nije njima ništa manji ili veći pritisak nego nama. Ništa nije rutinski, možda tako deluje sa strane, ili po završetku nekog meča, ali ja to tako ne vidim. Moji igrači daju maksimum na svakoj utakmici, ali dosta zavisi i od samog ritma duela. Niti smo vanzemaljci, niti smo supermeni, to me ne zanima. Mi smo ekipa koja dosta radi, dosta trenira, veruje u sebe i igramo sa velikim samopouzdanjem. Kao trener bih voleo da ne bude toliko uzbudljivo kao na prethodnim susretima. Kada igraju kod kuće imaju samopouzdanja, a rekao sam da su nam u plej-ofu sve utakmice ključne i na neki način kvalifikacione što se tiče nas samih. Sigurno ne možemo da računamo na Boaćija. Ima nekih igrača za koje ćemo proceniti, imamo manjih problema i videćemo koliko ćemo ih izlagati naporima. Imamo igrače i na granicama žutih kartona, ali za mene je svaka sledeća utakmica najbitnija u sezoni. I zato smo samo fokusirani na Čukarički, i tako se spremamo, a posle ćemo misliti na derbi. To je živa stvar, nekada se pojave neočekivane povrede, pa prehlade.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 20.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com