Ekipa Čukaričkog u okviru 32.kola Super lige Srbije u subotu na svom stadionu dočekuje gradskog rivala i lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Cilj ’’brđana’’ je da obezbede plasman na evropsku scenu, ali težak raspored na startu plej-ofa maksimalno im otežava osvajanje bodova.

Domaći tim je ove sezone ostvario petnaest pobeda, uz devet remija i sedam poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone neporaženi, uz dvadeset i osam pobeda i tri remija, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog, a rezultat je bio 3:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put na stadionu ’’Rajko Mitić’’ kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 2:1, a drugi put na Banovom brdu kada su crveno-beli takođe slavili rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Simo Krunić sa puno respekta je govorio o protivniku i naglasio da bi iznenađenje u ovom susretu mnogo značilo njegovom timu:

’’Već posle poraza od Partizana okrenuli smo se utakmici protiv Crvene zvezde. Nemamo ništa od toga da se vraćamo unazad. I da smo pobedili u Humskoj opet bismo razmišljali na isti način, samo o predstojećem duelu. Znate da sam dve godine bio u Surdulici, sa Radnikom sam u dva navrata igrao u plej-autu. Ovo je prvi put da ja lično, kao trener, zahvaljujući Draganu Obradoviću, Vladimiru Matijaševiću i još nekim prijateljima koji su mi omogućili da dođem u Čukarički, imam priliku da se borim u plej-ofu. Opet, sa druge strane, to je normalno za klub kao što je Čukarički. Drago mi je što su mi klub i igrači omogućili da igramo tako važne i odlučujuće utakmice za nas, kao što je ova protiv Crvene zvezde. Kazao sam da nam je potrebno neko iznenađenje, nismo uspeli u Humskoj, sad nam dolazi Crvena zvezda. Treba biti realan, na njima teško da možemo da se vadimo. Oni za mene imaju dva tima koji mogu ravnopravno da se bore u našem prvenstvu. U svakom trenutku, da ne potcenim nekog, imaju dvadesetak igrača koji ravnopravno konkurišu za tim. Ko će igrati protiv nas, teško je predvideti. Ali, Čukarički je klub koji stane ispred svakog protivnika, igrači su ti koji su i učinili ovo do sada, zaslužili su sve to, borili se na terenu. Ova utakmica je za nas sve posebna, igramo na našem stadionu protiv velike Crvene zvezde, znate šta su sve uradili ove godine. Srećni smo što igramo na ovom nivou, nadam se da će stadion biti pun. Nadam se uzbudljivoj utakmici. Ne razmišljamo mnogo o njenom ishodu, samo želimo da se pokažemo srpskim ljubiteljima fudbala, da odigramo mušku utakmicu i da vidimo gde smo u okršaju sa najboljim timom u Super ligi. Mladost nam diše za vratom, ali ponavljam, ne možemo da se vadimo na meču protiv Crvene zvezde. Naravno, bod ili eventualna pobeda bi nam mnogo značila, ali znamo šta nas čeka protiv tako kvalitetne ekipe. Moraćemo da tražimo šansu u nekim drugim mečevima, iako ćemo pružiti maksimum protiv lidera na tabeli. Ne treba zaboraviti ni ostale timove, i Proleter ima šansu da se uključi u borbu za Evropu, ali ne samo oni. Kad gledamo sadašnje stanje na tabeli, iz ove perspektive, odlučiće utakmica u Lučanima protiv Mladosti. Ako tamo ostvarimo povoljan rezultat, bićemo blizu. Ali, daleko je ta utakmica... Znate šta znači prva pobeda u plej-ofu. Eto, baš je Proleter dobio na strani na startu, stekao je neverovatno samopouzdanje i sada ima šansu da se uključi ravnopravno u borbu za Evropu.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 20.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: fkcukaricki.com