Najbolji igrač 31.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Lazar Tufegdžić, strelac oba pogotka za Spartak u pobedi nad ekipom Rada u Subotici.

Ovog vikenda odigrano je prvo kolo plej-of i plej-aut faze Super lige Srbije koje nije donelo neka veća iznenađenja. Nerešenim rezultatom završeni su dueli ekipa Radnika i OFK Bačka, kao i Voždovca i Zemuna. Važne pobede ostvarile su ekipe Crvene zvezde, Mladosti, Mačve, Partizana, Proletera i Spartaka, u duelima sa ekipama Radničkog, Napretka, Dinama, Čukaričkog, Vojvodine i Rada. Subotičani su šestom uzastopnom pobedom, ovoga puta rezultatom 2:0 (1:0), sačuvali najbolju poziciju u borbi za opstanak u elitnom rangu, a najzaslužniji za ovaj izuzetno važan trijumf je mladi krilni napadač ’’golubova’’ Lazar Tufegdžić. On je pružio sjajnu partiju, bio stalna opasnost za odbranu gostiju, a u ključnim momentima odlično je reagovao i sa dva pogotka rešio pitanje pobednika. Zbog odličnog učinka na ovom susretu zaslužio je epitet najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Subotičani su od starta utakmice bili opasniji rival, a to su pretočili u vođstvo u 30.minutu susreta. Stefan Denković je uputio snažan udarac sa ivice šesnaesterca, golman gostiju je samo odbio loptu, a najprisebniji je bio Lazar Tufegdžić koji je bio na pravom mestu i veštim udarcem zatresao mrežu rivala. Stvorili su potom ‘’golubovi’’ još nekoliko izuzetno povoljnih prilika, ali su do kraja prvog dela igre mreže mirovale. Drugo poluvreme ‘’građevinari’’ su započeli sa dve povoljne prilike koje nisu uspeli da iskoriste, nakon čega je usledio novi pogodak Subotičana. Igrao se 55.minut sureta kada je Stefan Denković pokrenuo brz napad po levoj strani, pravovremeno uposlio Lazara Tufegdžića, a ovaj je driblingom stvorio povoljnu poziciju za šut i matirao golmana gostiju Dušana Markovića. Do kraja susreta bilo je još nekoliko prilika na obe strane, ali nije bilo promene rezultata.


FOTO: fkspartak.com

Lazar Tufegdžić (22) je rođen u Valjevu, igra na poziciji levog krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao i za ekipe Bežanije, OFK Beograda i Sinđelića. U Suboticu je stigao tokom zimskog prelaznog roka, a tokom prolećne polusezone zabeležio je deset nastupa, uz dva postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: