Vranjski Dinamo u okviru 31.kola Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve. Gosti su se uoči ovog teškog gostovanja suočili sa velikim kadrovskim problemima, ali se ne predaju.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz osam remija i četrnaest poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili pet pobeda, uz pet remija i dvadeset poraza, pa sa 10 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 0:3. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada je ekipa Dinama slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Mačvi kada su ekipe podelile bodove nakon rezultata 0:0.

Šef stručnog štaba vranjskog tima Dragan Antić istakao je da neće moći da računa na veliki broj prvotimaca, ali da to ne znači da će se unapred predati:

’’Imamo sedam-osam igrača koji ne treniraju već pet-šest dana, tako da nam je zdravstveni bilten katastrofalan pred prvu utakmicu plej-aut faze sa Mačvom u Šapcu. Desetkovani smo zbog temperature i kašlja kod ovih fudbalera. Imamo sada još dvojicu povređenih i to važnih igrača, Mlađana Stevanovića i Željka Dimitrova. Od ranije su van stroja Nedeljković, Mitrović, Jovanović još nije fit sto odsto, kao i Nikola Popović koji vuče povredu neko vreme, dok je Gašić imao upalu pluća. Igraćemo praktično sa drugim timom, ali to ne znači da ističemo belu zastavu napred. Znamo da nije lako igrati na terenu u Šapcu. Oni igraju napadački fudbal pred svojom publikom, navijači su nezgodni, daju krila svojoj ekipi i mislim da će ovo za nas biti jedno od težih gostovanja. Međutim, sa bilo kojom ekipom da izađemo na teren nadam se da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. U igri je svaki bod i svaki bod nam mnogo znači. Imamo još sedam utakmica, svaka je za nas kao finale.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Mačve i Dinama igra se danas, u subotu 13.aprila 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.