Šabačka Mačva u okviru 31.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. I pored ovosezonskog negativnog skora sa Vranjancima šef struke domaćeg tima je optimista.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz osam remija i četrnaest poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili pet pobeda, uz pet remija i dvadeset poraza, pa sa 10 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 0:3. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada je ekipa Dinama slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Mačvi kada su ekipe podelile bodove nakon rezultata 0:0.

Šef stručnog štaba crveno-crnih Darko Tešović istakao je da postoje svi uslovi da njegov tim odigra dobru utakmicu i ostvari veoma važnu pobedu u brobi za opstanak:

‘’Mi smo vrlo spremni za ovu utakmicu i ovo vreme, koje je uslovno rečeno lošije za fudbal, može da bude itekako dobro za nas. Teren je dobar, ekipa je spremna, imamo samo jedan problem sa Tošićem zbog parnih kartona, a sve ostalo je na vrlo visokom nivou. Vrlo sam zadovoljan sa dosadašnjim igrama mojih momaka, sa njihovim ponašanjem. Očekuje nas sedam veoma bitnih utakmica, posebno ovaj susret protiv Dinama koji igramo pred našom publikom koja je željna dobre igre i pobeda Mačve. Imperativ je pobeda, igra će biti borbena po čemu je Mačva i prepoznatljiva, a što nam mnogi i zameraju, ali to je već njihov problem. Ekipa Dinama ima dobre pojedince, pokazala je u ovom prvenstvu da može dobro da igra, ali i lose. Imaju velike oscilacije, tako da ćemo pokušati da iskoristimo sve njihove mane koje imaju, a njihove dobre strane rešimo na vreme.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Mačve i Dinama igra se danas, u subotu 13.aprila 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkmacva.com