Kruševački Napredak u okviru 31.kola Super lige Srbije gostuje u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti. Plasmanom u plej-of fazu takmičenja ’’čarapani’’ su ispunili ovosezonski cilj, pa u nastavak ulaze potpuno rasterećeno.

Domaći tim je ove sezone ostvario trinaest pobeda, uz sedam remija i deset poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz jedanaest remija i devet poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 1:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Kruševcu kada je ekipa Napretka slavila rezultatom 4:1, a drugi put pre desetak dana u Lučanima kada je ekipa Mladosti slavila rezultatom 2:0.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je da sa radošću ulazi u nastavak takmičenja:

’’U psihološkom smislu se ovaj deo takmičenja mnogo razlikuje od završnice prvenstva, koja je za Napredak bila neprijatna, obzirom na rezultate utakmica poslednjih četiri kola koji su bili čudni i upitni. Na našu sreću uspeli smo da se sami izborimo i ostanemo na poziciji koju smo držali tokom celog prvenstva. Ulazimo u deo takmičenja u kome se od nas ne očekuje previše. Za razliku od drugih klubova koji igraju po dve-tri godine zajedno mi imamo potpuno nov tim sa šestoricom momaka koji imaju manje od dvadeset godina. Ne preostaje nam ništa drugo nego da odigramo najbolje što možemo, zbog sebe i kluba. Poenta je da od te dece izvučemo maksimum, da bi znali kakva ih budućnost očekuje. Radosno ćemo odlaziti na svaku utakmicu, sa željom da damo svoj maksimum u određenom momentu. Lepo počinjemo završnicu, posle Lučana nas čekaju dve utakmice u Kruševcu protiv mojih Novosađana, a onda tri gostovanja u Beogradu. I to je lepo.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Mladosti i Napretka igra se sutra, u subotu 13.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs