Subotički Spartak u okviru 31.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada. Uspon forme i šest vezanih pobeda ulili su  ’’golubovima’’ veliko samopouzdanje, pa se očekuje da seriju odličnih rezultata nastave i u plej-aut fazi.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz devet remija i sedamnaest poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu Subotičani su kao domaćini savladali upravo ekipu Rada, a rezultat njihovog drugog ovosezonskog duela je bio 1:0.Treba reći da je njihov prvi ovosezonski duel odigran na Banjici završen podelom bodova, a rezultat je bio 1:1.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Predrag Rogan uoči ovog susreta naglašava da je najteže istog rivala savladati dva puta u kratkom vremenskom intervalu, kao i da očekuje potpuno drugačiji meč od prethodnog:

’’U pet dana dva puta se sastajemo sa ekipom Rada. Pobedili smo ih u prošlom susretu kada je bilo izuzetno teško i nezgodno zbog svih dešavanja na terenu.  Sastajemo se opet sa njima, a svi znamo koliko je teško pobediti istog rivala dva puta u kratkom vremenskom periodu, pogotovo što se Rad pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa. Ovo će biti sasvim drugačija utakmica, mi smo u prošlom susretu bili  pod opterećenjem, jer smo znali da nas pobeda možda vodi u plej-of. Sada je nova situacija, gde će moji igrači biti rasterećeniji i očekujem da pokažu da su se sa pravom nadali igranju u plej-ofu. Rekao sam i ranije, sport uvek pruža mogućnost da se pokažete i potvrdite, mi to želimo u sutrašnjoj utakmici, da se vidi sa kakvim potencijalom i kvalitetom Spartak raspolaže.’’  

Meč 31.kola Super lige Srbije između Spartaka i Rada igra se danas, u petak 12.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkspartak.com