Subotički Spartak u okviru 30.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada. Subotičani imaju veliku želju da nastave uspešan niz od pet uzastopnih pobeda i tako, uz malo sreće da im ostali rezultati odgovaraju, izbore plasman u plej-of.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 0:2. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz devet remija i šesnaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 0:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na Banjici završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (0:0).

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Predrag Rogan očekuje nastavak uspešnog niza, ali i upozorava na način igre ekipe Rada na gostovanjima:

’’Moji momci su svesni obaveza i zadataka koje imaju u nedelju kada im u goste dolazi ekipa Rada, koja je pokazala da u ovom šampionatu igra izuzetno čvrsto i agresivno. Naš protivnik je sastavljen od iskusnih, kvalitetnih igrača, a uz njih su i mladi i perspektivni fudbaleri koji su dobro ukomponovani. Treba napomenuti da je Rad na četiri poslednje utakmice koje je igrao na strani izgubio samo od Radničkog iz Niša, na ostale tri utakmice su zabeležili nerešen rezultat, i to bez golova, što govori o njihovom načinu igranja na gostovanjima. Mi smo pod inercijom pobeda i dobrih rezultata i verujem da će momci ponovo da se pokažu i ostvare još jedan pozitivan rezultat u nizu.’’

Meč 30kola Super lige Srbije između Spartaka i Rada igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkbacka.com