Kruševački Napredak u okviru 30.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Zemuna. Mesto u plej-ofu još uvek nije osigurano, pa se očekuje žestoka borba Kruševljana u poslednjem meču preliminarne faze.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz jedanaest remija i devet poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz devet remija i sedamnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Spartaka,a rezultat je bio 0:2. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu ekipa Napretka je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:2 (0:0)

Šef stručnog štaba ‘’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je da njegovom timu ostali rezultati u prethodnim kolima nisu baš išli na ruku, pa je za plasman u plej-of neophodno zabeležiti još jedan pozitivan rezultat:

‘’U poslednjih nekoliko kola imali smo dosta neobičnih i neočekivanih rezultata i kada smo mislili da je sve gotovo ispalo je da do kraja moramo da se takmičimo. Ekipa Zemuna rezultatski ne stoji dobro, ali po igri ne zaostaje za većinom klubova u ligi. Moramo da budemo ozbiljni i da odigramo maksimalno koncentrisano celu utakmicu. Pozitivan rezultat nam daje mir, da u poslednjih sedam utakmica proverimo ekipu, da bi znali šta treba raditi za sledeću sezonu. Imali smo tu nesreću da smo u Lučanima izgubili dvojicu igrača, Bahu i Deaka, koji će biti van stroja bar četrdesetak dana.’’

Meč 30.kola Super lige Srbije između Napretka i Zemuna igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs