Najbolji igrač 29.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Zoran Tošić, dvostruki strelac za Partizan u pobedi nad ekipom Čukaričkog u derbiju kola u Humskoj.

Odigrano je i pretposlednje kolo preliminarne faze Super lige Srbije koje je donelo mnogo uzbuđenja i odličan učinak gostujućih ekipa. Pobede na gostovanjima ostvarile su ekipe Voždovca, Spartaka, Crvene zvezde i Vojvodine, u duelima sa ekipama Rada, Zemuna, OFK Bačka i Radnika. Bodove su podelile ekipe Mačve i Radničkog, kao i Proletera i Dinama. Prednost domaćeg terena iskoristile su samo ekipe Mladosti i Partizana, koje su bile bolje od Napretka i Čukaričkog. Upravo je derbi kola između Partizana i Čukaričkog bio najzanimljiviji susret, sa najviše preokreta, a završen je rezultatom 3:2 (1:1). Najzaslužniji za taj rezultatski preokret bio je jedan od najiskusnijih igrača na terenu, sjajni Zoran Tošić. Možemo slobodno reći da su njegov individualni kvalitet i iskustvo bili tas na vagi u ovom susretu, u kome su crno-beli u jednom trenutku bili blizu petog uzastopnog poraza. Maksimalno zalaganje, maestralno izveden slobodan udarac i prisebna reakcija na jednu odbijenu loptu, dovoljno za tri boda i epitet najboljeg aktera ove runde takmičenja.

O samog starta ove utakmice publika je mogla da prati otvorenu i ravnopravnu igru, šanse su stvarane ispred oba gola, a opasniji su bili domaći igrači koji su prvi stigli do vođstva. Igrao se 33.minut susreta kada je Zoran Tošić izveo slobodan udarac sa leve strane, Goran Zakarić je loptu glavom poslao u peterac gostiju, a tamo je odlično odreagovao Rikardo Gomeš i zatresao mrežu ’’brđana’’. Nije se dugo čekalo na reakciju gostiju koji su već u 36.minutu stigli do izjednačenja. Samjuel Ovusu je sa desnog boka idealno uposlio Luku Stojanovića, a ovaj je sa desetak metara izuzetno preciznim udarcem savladao golmana Vladimira Stojkovića. Drugo poluvreme donelo je i potpuni preokret ’’brđana’’ koji su do vođstva stigli u 58.minutu susreta. Sjajno izveden kontranapad pokrenuo je Miroslav Bogosavac, a nakon kombinacije Luke Stojanovića, Ognjena Mudrinskog i Samjuela Ovusua lopta je stigla do Luke Lukovića kome nije bilo teško da gotovo neometan zatrese mrežu domaćina. Od tog momenta odgovornost je na sebe preuzeo iskusni Zoran Tošić koji je najpre fantastično izvedenim slobodnim udarcem u 73.minutu doneo izjednačenje svom timu, a potom u 78.minutu i potpuni preokret, odlično reagujući na odbijenu loptu nakon jedne odbrane golmana Nemanje Belića. Do kraja susreta nije bilo ozbiljniji prilika, pa ni promene rezultata.


FOTO: partizan.rs

Zoran Tošić (31) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji desnog krila, a mlađim kategorijama nastupao je za Mladost iz Lukićeva i zrenjaninski Proleter. Tokom seniorske karijere, pored Proletera, nastupao je i za zrenjaninski Banat, Partizan, engleski Mančester Junajted, nemački Keln i ruski CSKA iz Moskve. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21) sa 17 nastupa i 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju naše zemlje do sada zabeležio čak 76 nastupa i postigao 11 pogodaka. U Partizan se vratio krajem avgusta 2017.godine, a tokom aktuelne sezone zabeležio je 10 superligaških nastupa i postigao 2 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: