Ekipa Zemuna u okviru 28.kola Super lige Srbije gostuje na Dušanovcu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Pobeda nad ’’zmajevima’’ u prvom delu prvenstva uliva dodatno samopouzdanje, ali su svi svesni da su u teškoj situaciji i da ih čeka izuzetno težak posao.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz četiri remija i petnaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz devet remija i petnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 0:1. Prethodni prvenstveni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je trijumfom istoimene ekipe rezultatom 2:1.

Šef stručnog štaba zemunskog tima Dejan Đurđević istakao je da su svi u klubu svesni situacije, kao i da se nada da će ovoga puta pored dobre igre ostvariti i dobar rezultat:

’’Кao i svaka u ovom nizu i protiv Voždovca će biti teška utakmica. Pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo trenutno i koje smo veoma dobro svesni. Pred Radnički sam izjavio da bih bio zadovoljan igrom kao protiv Proletera, sada bih bio zadovoljan da odigramo kao protiv Radničkog. Da ponovim takvu igru i mislim da ćemo ovoga puta napraviti rezultat. Imali smo dosta vremena za analizu prethodnog perioda i ne sme da nam se ponovi pad koncentracije u situaciji u kojoj treba da rešimo meč. Prethodnih dana smo trenirali na našem veštaku, pa nam neće predstavljati problem da se naviknemo na teren Voždovca. Vratila su nam se trojica reprezentativaca i ponovo smo na okupu, mada postoje problemi sa povredama i kartonima. Protiv Voždovca ćemo biti bez stuba odbrane, Milana Savića, a još nekoliko igrača koje muče povrede su upitni. Filip Кukuličić i Nikola Nešović su se vratili nakon povreda, ali još uvek nisu maksimalno spremni. Pozvao bih naše navijače da budu uz nas i protiv Voždovca, kao što je to slučaj svakog vikenda kada igramo kod kuće, ali i na strani. Pokazali su već ove sezone da nas prate kroz celu Srbiju, a pogotovo se brojnost videla na beogradskim gostovanjima.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Voždovca i Zemuna igra se sutra, u nedelju 31.marta 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkzemun.rs