Derbi meč 28.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu na stadionu ’’Mladost’’ gde ekipa Napretka dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Kruševljani su daleko od željene forme, pokazuju to prolećni rezultati, ali su tokom prethodnih sezona više puta pokazali da umeju da iznenade ’’večite’’.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz jedanaest remija i osam poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz devet remija i četiri poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 1:3. Prethodni prvenstveni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Humskoj završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (1:0). Nedavno su u Kruševcu odigrali i meč u okviru Kupa Srbije koji su fudbaleri Partizana ubedljivo rešili u svoju korist, a rezultat je bio 0:4 (0:2).


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je uoči ovog susreta da je ekipa dobro radila tokom pauze, kao i da je cilj da se sačuva mesto koje vodi u plej-of:

’’Reprezentativnu pauzu iskoristili smo na dobar način, radeći dve nedelje na stvarima koje su bile preko potrebne i igračima i timu. Utakmicom protiv Partizana otvaramo period od sedam dana u okviru kog ćemo odigrati tri utakmice i tako privesti ovaj deo prvenstva kraju. U ovom momentu nama je svaki bod važan i  nadam se da ćemo kroz takmičenje osvojiti dovoljan broj bodova da ostanemo u gornjem delu tabele, što bi bio veliki uspeh za tim koji je ovog proleća igrao za Napredak. Ilić i Petrović Nemanja su povređeni, a pored njih dvojice, zbog kazne, neće nastupiti Rušević i Baha. Ekipa dobro izgleda i mislim da će dati svoj maksimum, kako protiv Partizana, tako i na preostale dve utakmice. Važno je da se istakmičimo do kraja i uz malo sreće odradimo posao koji je potreban ovom klubu u ovom momentu.’’


FOTO: partizan.rs

Novi šef struke crno-belih Savo Milošević imaće svoj debi na ovom susretu, a u izjavi za medije je istakao da je zadovoljan voljnim momentom i spremnošću ekipe, da su problemi psihološke prirode, a onda i analizirao protivnika:

’’Dobro poznajem Napredak, igrali smo taj Kup, gledao sam prošle godine malo više utakmica. U poslednje vreme ne stoje rezultatski dobro, što me malo iznenađuje, ali mislim da sve to pada u vodu pred utakmicu. Uvek probam da se stavim u kožu sa onim sa kojim treba da se borim. Imaće izuzetno jak motiv protiv Partizana, to je tim koji sigurno može više. Ne volim lično da pričam, ali poznajem mnogo igrača i individualno koji mogu da predstavljaju problem po nas. A i trener Kosanović je decenijama u našem fudbalu i njegovo iskustvo i kvalitet mogu da nam prave problem sutra. Najbitnije je da znamo sa čime ćemo se suočiti i da slika o Napretku u medijima nije realna, oni su mnogo bolji tim. Opet, ovo ne pričam kao opravdanje ili traženje alibija, nego je tako. Probaćemo da odgovorimo na sve to što nas čeka u sutrašnjoj utakmici. Za sada ne osećam tremu, a ne verujem ni da ću je ni sutra imati. Izuzetno cenim trenera Kosanovića i nije prijatno da se u prvoj utakmici merite sa tako iskusnim vukom, ali verujem da neću imati tremu. Sve je to deo javnog nastupa, nisam do sada imao problem. Za ovo se spremam godinama i ne verujem da ću imati bilo kakvu tremu.’’


FOTO: partizan.rs

Ulaznice za ovu utkamicu puštene su u prodaju danas, a biletarnice počinju sa radom od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara, Zapad 1 – 600,00 dinara i Zapad 2 – 700,00 dinara.

Derbi susret 8.kola Super lige Srbije između Napretka i Partizana igra se sutra, u nedelju 31.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs