Niški Radnički u okviru 28.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada. Gosti sa Banjice su jesenas ozbiljno namučili Nišlije i stigli do boda, pa stručni štab Nišlija sa puno opreza priprema ovaj meč.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone ostvario dvadeset i jednu pobedu, uz pet remija i samo jedan poraz, pa sa 68 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz devet remija i četrnaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:3. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba niškog superligaša Nenad Lalatović govorio je probranim rečima o protivniku i najavio povratak na teren najboljeg strelca lige:

’’Cenim i poštujem Rad, uvek pričam o njima u superlativu. Kvalitetni ljude vode taj klub, vole ga i Rad ne zaslužuje poziciju koju trenutno drži. Želim Radu ono što želim i Radničkom, kao i da počnu da pobeđuju, ali posle našeg meča. Imaju kvalitetne pojedince, iskusne igrače. Biće teško, jer su već svi videli našu pobedu, a najteže je dobiti unapred dobijene utakmice. Na raspolaganju ću imati Nermina Haskića koji se oporavio od povrede, vratio nam se i Saša Stojanović koji je dugo bio povređen, ali sa njim treba biti oprezan, tako da je realnije da bude u protokolu za utakmicu sa Mačvom. Petar Petrović se još nije oporavio, a svi ostali fudbaleri su spremni da igraju. Pošto ne volim mnogo da menjam ekipu koja dobija, početni sastav se da naslutiti.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Radničkog i Rada igra se danas, u subotu 30.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.