Surdulički Radnik u okviru 28.kola Super lige Srbije gostuje na Banovom brdu gde će odmeriti snage sa ekipom Čukaričkog. Cilj je osvajanje važnih bodova na teškom gostovanju, kako bi se sačuvalo mesto koje vodi u plej-of.

Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz osam remija i pet poraza, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Surdulici ekipa Radnika je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba surduličkog superligaša Milan Milanović istakao je da će njegov tim pokušati da nastavi niz uspešnih gostovanja na Banovom brdu:

’’Očekivanja su nam da u poslednja tri kola osvojimo dovoljan broj bodova za plasman u plej-of. Prva od ove tri utakmice je već u subotu protiv Čukaričkog i prlika da se osvoje neki bodovi. Tradicionalno Radnik je dobro prolazio na gostovanjima u Beogradu protiv Čukaričkog i pokušaćemo da održimo tu tradiciju i osvojimo bodove koji su nam potrebni za opstanak u plej-ofu.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Radnika igra se danas, u subotu 30.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.