Novosadska Vojvodina u okviru 28.kola Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Dinama iz Vranja. Šanse za plasman u plej-of još uvek postoje, a za to je neophodna pobeda na ovom susretu.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz četiri remija i osamnaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 5:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz devet remija i jedanaest poraza, pa sa 30 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu podelili bodove sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu ekipa Vojvodine je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:0 (2:0).

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je da će se njegov tim žestoko boriti za plasman u plej-of dokle god postoji teoretska mogućnost za to:

’’Tokom ove mini-pauze radili smo dobro i kvalitetno i spremali smo se za sledeću nedelju, koja je jako bitna za nas. Želimo da već od ove prve utakmice krenemo sa pozitivnim rezultatom, a pod tim podrazumevam pobedu, kako bismo prekinuli negativan niz i napokon zabeležili prvi trijumf ovog proleća. Nadam se da će ovo biti novi početak i da ćemo koliko-toliko uspešno privesti kraju ovaj regularni deo prvenstva. Naravno, dokle god postoji šansa da ostvarimo cilj i plasiramo se u plej-of, borićemo se za to. Naspram sebe ćemo imati protivnika koji takođe želi pobedu i kome su bodovi potrebni u borbi za opstanak, što nam je otežavajuća okolnost, a pored toga, problem je i to što je teren u Surdulici nešto manjih dimenzija, što njima možda više odgovara. Međutim, moraćemo da se prilagodimo uslovima i od samog starta pokažemo rivalu da želimo pobedu. Tokom pauze smo imali problema sa povredama, pa zbog toga na duži period nećemo moći da računamo na Đuričina i Sekua, dok je Eze pod znakom pitanja, pošto prethodnih dana nije dovoljno trenirao. Na današnjem treningu, videćemo da li će biti spreman za meč, a svi ostali igrači koji su imali sitnije povrede su ponovo u treningu i računam na njih za ovu utakmicu.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Dinama i Vojvodine igra se sutra, u subotu 30.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs