Šabačka Mačva u okviru 27.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera. Na talasu dobrog raspoloženja zbog važne pobede u prethodnom kolu pokušaće da iskoriste prednost domaćeg terena i da zabeleže još jedan trijumf.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz sedam remija i dvanaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su kao gosti ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz deset remija i osam poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su na svom terenu bodove sa ekipom Rada, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu ekipa Proletera je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba crveno-crnih Darko Tešović istakao je da je podrška navijača na prethodnoj utakmici u Bačkoj Palanci bila velika energija igračima i da očekuje još veću podršku na domaćem terenu:

’’Počinjem ovaj put izlaganje sa akcentom na značaj ogromne podrške navijača našim momcima, jer upravo je publika ta koja iz igrača izvlači maksimum u nekim teškim trenucima. Tako je bilo i u prošloj utakmici. Sutra nam dolazi jedna tvrda ekipa za koju tražimo način da ih pobedimo. Ono što mene najviše raduje jeste da su svi igrači spremni, sem onih koji su pod suspenzijom zbog kartona - Tošića, Adamovića i Obrovca. Svi ostali su spremni, zdravi i jedva čekaju da odigraju tu utakmicu koja nam opet daje šansu da dopišemo nove bodove. Ponoviću se, sve dok dopisujemo bodove, dobro je i ja neću biti nezadovoljan. Ekipa Proletera ima dosta dobrih i kvalitetnih pojedinaca, igraju čvrsto, ali ja se baziram samo na svoju ekipu koja je izuzetno motivisana i prošla pobeda je jedan dobar impuls, tako da nemamo nijedan razlog da se ne prikažemo u dobrom svetlu.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između Mačve i Proletera igra se sutra, u subotu 16.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkmacva.com