Kruševački Napredak u okviru 27.kola Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika. Izuzetno loš prolećni start ’’čarapana’’ doveo ih je u poziciju da ni plasman u plej-of fazu više nije siguran, pa ovaj meč ima veliku važnost.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na gostujućem terenu u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 3:2. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz jedanaest remija i sedam poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu na svom terenu su podelili bodove sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovi rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kruševcu završen je nerešenim rezultatom 1:1 (1:0).

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je da jedva čeka reprezentativnu pauzu, kako bi se ispravili nedostaci u igri:

’’Ovo je poslednja utakmica pre reprezentativne pauze i jedva čekam da se ovaj deo završi, jer smo jako malo uradili. Izgubili smo dosta utakmica. Nedopustivo je za tim kao što je Napredak da na tri utakmice primi po četiri gola. Odigrali smo, za ovaj tim, tri korektne utakmice, i ukoliko uspemo da ličimo na sebe, kakvi smo bili recimo protiv Čukaričkog u prvom poluvremenu, ili protiv Vojvodine prvo, Spartak drugo poluvreme, mogli bi možda i  da napravimo dobar rezultat. Radnik je dobra ekipa, igra fudbal, kroz igru traže rezultat, i moramo biti spremni da budemo stvarno maksimalno koncentrisani, da pokažemo želju i da se takmičimo. Želja je u ovom momentu najveći problem ovog tima. Kvalitet je takav kakav jeste, ali nije samo kvalitet problem. Veći problem je što nemamo takmičarski karakter, i zato se dešava da u momentu kada primimo gol sve pada u vodu i momci se ne ponašaju onako kako bi trebalo da se ponašaju igrači koji igraju u ovoj ligi. Nadam se da ćemo odigrati ovih devedeset minuta bolje nego do sada i da onda pauzu iskoristimo da popravimo sve što se može popraviti, a nije bilo dobro u ovom prvom delu.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između Radnika i Napretka igra se sutra, u subotu 16.marta 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs