Surdulički Radnik u okviru 27.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Direktan okršaj dva tima koja se bore za mesto u plej-ofu nosi veliku važnost, pa se očekuje velika borba za bodove.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na gostujućem terenu u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 3:2. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz jedanaest remija i sedam poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu na svom terenu su podelili bodove sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovi rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kruševcu završen je nerešenim rezultatom 1:1 (1:0).

Šef stručnog štaba surduličkog tima Milan Milanović istakao je da će njegov tim ići na pobedu u jednom od najvažnijih mečeva u sezoni:

’’Jesenas kada su oni bili apsolutni favoriti utakmicu smo u Kruševcu odigrali 1:1, a evo dočekali smo momenat kada smo došli na razliku da su ispred nas tri boda. Očekujem da igramo na pobedu, očekujem da odigramo dobro i na kraju da pobedimo. Nadam se da će, kao i do sada, Surduličani prepoznati naš cilj i doći u što većem broju da nam daju podršku.  Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, koja nam donosi plej-of. Jako nam je  bitna ta pobeda u ovoj utakmici, radi boljeg pozicioniranja, dok po nekim kalkulacijama Napretku nedostaje jedna pobeda za zadržavanje u gornjem delu tabele. Stoga mogu reći da nas očekuje jedna vrlo teška i neizvesna utakmica koju ćemo u svakom slučaju bolje odigrati uz podršku naših navijača.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između Radnika i Napretka igra se sutra, u subotu 16.marta 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.