Ekipa Partizana u okviru 27.kola Super lige Srbije u Humskoj dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Crno-beli se nalaze u krizi, pokazuju to i dva uzastopna prvenstvena poraza, ali susret sa Napretkom u Kupu Srbije uliva im optimizam pred duel sa ’’golubovima’’.

Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz devet remija i tri poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mestu na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 3:2. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kuli završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba crno-belih Žarko Lazetić istakao je da je ekipa Spartaka u usponu forme i da očekuje težak duel:

’’Posle turbulentnog perioda ulazimo u jedan mirniji. Posle dva loša rezultata pobedom u Kruševcu protiv Napretka u Kupu Srbije vratili smo se na pravi put. Nadam se da ćemo i sutra da nastavimo u istom ritmu. Ekipa Spartaka je u uzlaznoj putanji. Kompaktna ekipa, duže vreme na okupu. Utakmica neće biti nimalo laka, posebno jer dolazi samo tri dana posle Kupa Srbije. Dobro smo ih analizirali, ali smo još bolje analizirali našu igru. Ako izađemo sa istim stavom kao u Kruševcu uspećemo da dođemo do pobede. Imponuje mi, srećan sam i zadovoljan zbog toga što ću ekipu predvoditi pred našim navijačima, ali pre svega osećam veliku odgovornost da što bolje pripremim ekipu i da pokušamo da dođemo do pobede.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između Partizana i Spartaka igra se sutra, u subotu 16.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs