Najbolji igrač 26.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nemanja Obradović, dvostruki strelac za Spartak u pobedi nad ekipom Radnika u Subotici.

Odigrano je još jedno prolećno kolo, a ovoga puta imali smo priliku da vidimo nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica i iznenađenja. Na tri susreta mreže su ostale mirne, a bodove su podelili Napredak i Vojvodina, Dinamo i Čukarički, kao i Proleter i Rad. Na gostujućem terenu uspešna je bila jedino ekipa Mačve koja je savladala ekipu OFK Bačka. Uspešni domaćini bile su ekipe Radničkog, Crvene zvezde, Voždovac i Spartaka, koje su savladale ekipe Mladosti, Zemuna, Partizana i Radnika. Možda i najinteresantniji bio je susret u Subotici, a junak važne pobede ekipe Spartaka bio je napadač ’’golubova’’ Nemanja Obradović. Meč je završen rezultatom 3:2 (1:1), a raspoloženi Obradović postigao je prva dva pogotka za svoj tim. Ono što nije uspevalo njegovim saigračima, u možda povoljnijim situacijama, uspelo je njemu, pa je sa dva prelepa pogotka dao najveći doprinos osvajanju sva tri boda. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Od starta utakmice domaći tim je preuzeo inicijativu i stvarao izgledne šanse, ali su gosti prvi stigli do prednosti pogotkom Igora Zlatanovića u 27.minutu susreta. Napadač gostiju je odigrao dupli pas sa Stefanom Nikolićem čiji šut je golman Subotičana odbranio, a odbijenu loptu mladi Zlatanović je poslao u mrežu domaćina. Nastavili su fudbaleri Spartaka da napadaju, a do izjednačenja su stigli u 44.minutu susreta. Stefan Denković je uputio idealan centaršut ka Nemanji Obradović, a iskusni napadač se sjajno snašao i majstorskim udarcem iz okreta matirao golmana Nikolu Vasiljevića. Na startu prvog poluvremena Subotičani su stigli do potpunog preokreta. Igrao se 47.minut susreta kada je Stefan Denković iz slobodnog udarca loptu ubacio u šesnaesterac gostiju, odbrana Surduličana je loptu izbila pravo na nogu raspoloženog Nemanja Obradovića koji je fantastičnim udarcem sa nekih sedamnaest metara zatresao mrežu protivnika. Nastavili su Subotičani da napadaju, ali su za brojne neiskorišćene šanse kažnjeni u 81.minutu susreta. Nakon prodora po levoj strani Bogdan Stamenković je odlučio da iz ne baš idealne pozicije uputi udarac na gol, i postigao zaista fantastičan pogodak. U samoj završnici ređale su se prilike na obe strane, a poslednju, u zaustavnom vremenu, iskoristio je prvotimac Spartaka Vladimir Otašević. On je nakon idealnog centaršuta Stefana Denkovića sa leve strane bio najviši u skoku i udarcem glavom sa ivice peterca doneo Subotičanima sva tri boda i veliku radost.


FOTO: fkspatak.com

Nemanja Obradović (29) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Rad, makedonsku Pobedu, Drinu iz Zvornika, Srem, Proleter, Voždovac, grčke ekipe AOK Kerkyra, PAS Lamia i Acharnaikos, Čukarički, ukrajinski Stal i finsku ekipu Honka, odakle je letos i stigao u Suboticu. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 19 nastupa za ekipu Spartaka, uz 5 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: