Vranjski Dinamo u okviru 26.kola Super lige Srbije u Surdulici dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Odličan start prolećne polusezone ulio je veliko samopouzdanje igračima domaćeg tima, pa će sigurno pokušati da iznenade mnogo bolje plasirani tim sa Banovog brda.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz tri remija i čak sedamnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz šest remija i pet poraza, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 2:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je ubedljivim trijumfom ekipe Čukaričkog, a rezultat je bio 6:1 (1:0).

Šef stručnog štaba vranjskog superligaša Dragan Antić, kome je ukinuta suspenzija, istakao je da očekuje tešku utakmicu, ali je i naglasio da je njegov tim u fazi kada može da pobedi svaku ekipu:

’’Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Čukaričkog, jer smo u prvom delu sezone tamo doživeli debakl i najteži poraz u ovogodišnjem prvenstvu. Ali, to je motiv više da im vratimo, ako ne istom merom, a ono u meri u kojoj je to moguće. Čukarički je veoma dobra i organizovana ekipa. Imaju jak budžet i izvanredan rad sa mlađim kategorijama gde igrači iz njihovog pogona čine okosnicu tima. Biće teško, ali smatram da je Dinamo u fazi u kojoj može da dobije svakog. U odličnoj smo formi, to pokazujemo na terenu. Hemija celokupnog tima je tu, tako da mislim da imamo realne šanse za sva tri boda, mada iskreno mislim da ni bod ne bi bio neuspeh. Možemo da izborimo opstanak u ligi, a na tom putu neophodna nam je pomoć naših navijača. Sad je ova utakmica protiv Čukaričkog veoma bitna i pozivam ih da nas podrže u što većem broju kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Očekujem da je ovo poslednji koji će Dinamo odigrati kao domaćin u Surdulici, da ćemo protiv Vojvodine za tri kola igrati na našem stadionu u Vranju.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Dinama i Čukaričkog igra se sutra, u nedelju 10.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.