Ekipa Voždovca u okviru 26.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana. Uvek neugodni ’’zmajevi’’ su u prethodna četiri susreta sa crno-belima dva puta uspevali da trijumfuju, pa treba očekivati otvorenu i kvalitetnu utakmicu.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz četiri remija i četrnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Surdulici poraz u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz devet remija i dva poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 0:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Humskoj završen je ubedljivom pobedom ekipe Partizana, a rezultat je bio 4:0 (2:0).

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Dragan Aničić istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da je Partizan favorit, ali da njegov tim sa puno motiva ulazi u ovaj meč:

’’Ovo je praznik fudbala, ne igra se svaki dan sa Partizanom. To je protivnik koji uvek daje motiv više igračima da se pokažu i iskreno se nadam da će sve ono što krasi fudbal biti prikazano na predstojećoj utakmici. Izuzetno cenim Partizan i pogotovo Batu Mirkovića. On je izuzetan stručnjak i čovek, ali nažalost u Srbiji trenerima uvek fali kontinuitet. Ne sumnjam da će Bata, ukoliko bude imao prilike da nastavi da radi i sprovodi svoje ideje, da napravi velike rezultate u budućnosti. Mnogi potcenjuju Partizan, ali to je velika greška, jer imaju mnogo dobrih igrača i mnogo talentovanih mladih fudbalera koji prave razliku. Partizan je favorit, ali ova utakmica je za nas veliki izazov. Nećemo pretiti Partizanu, ali niko ne može da nam oduzme nadu i pravo da se borimo za sva tri boda na našem terenu.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Voždovca i Partizana igra se sutra, u nedelju 10.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvozdovac.rs