Novosadska Vojvodina u okviru 26.kola Super lige Srbije  gostuje na kruševačkom stadionu ’’Mladost’’ gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka. Neugodan poraz na domaćem terenu u duelu sa Subotičanima sigurno je dodatno pokvario raspoloženje, a već sledi novi težak ispit.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz deset remija i sedam poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Beogradu poraz u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz sedam remija i jedanaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 1:2. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu završen je pobedom ekipe Napretka, a rezultat je bio 0:1 (0:1).

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da je situacija takva kakva jeste i da se ne treba osvrtati, već da treba pokušati da se u Kruševcu stigne do sva tri boda:

’’Pre svega, želim da se zahvalim na podršci koju sam ovih dana dobio od svojih bivših saigrača, naših starih navijača iz Sremske Kamenice, Stare garde, Sektora 6 na zapadu i, naravno, naše severne tribine. To mi daje snagu da nastavim dalje u ovim teškim momentima kroz koje prolazimo. Pre meča protiv Spartaka bilo mi je puno srce kada sam video sve njih na tribinama, kao što sam posle utakmice osetio veliku prazninu, jer nismo uspeli da ih obradujemo i to na dan kada smo slavili rođendan. Iz tog razloga, prema njima imamo veliki dug da ih, ako ikako možemo, koliko-toliko obradujemo pobedom u Kruševcu. Stara priča da neće biti lako je već postala stereotipna. U ovom trenutku, najveća snaga Napretka jeste u tome što ima jednog izuzetno iskusnog stručnjaka, od koga može mnogo toga da se nauči. Isto tako, iako nemam običaj da izdvajam pojedince, ovoga puta bih pomenuo našeg bivšeg igrača Envera Alivodića, koji je njihov pokretač na terenu. Ne znam u kakvom je stanju i da li će moći da igra, ali ukoliko bude zaigrao, na njega ćemo posebno morati da obratimo pažnju. Poput nas, Napredak je u velikoj krizi, ne igra dobro i nema očekivane rezultate. Igračima sam rekao da nema spuštenih glava, već moramo ići dalje. Život i pogotovo fudbal su takvi, surovi i okrutni. Ja sam veliki borac u životu, takav sam bio kao igrač i biću takav i kao trener, pa zato neću da odustanem niti da se krijem iza bilo koga. Idem napred i neću da se osvrćem na ono što je bilo prethodnih dana, iako naravno, treba skrenuti pažnju na sve što je bilo loše. Probaćemo da se sa tri boda vratimo iz Kruševca. U dobru je lako biti dobar, ali na muci se poznaju junaci. To je moja poruka za sve.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Napretka i Vojvodine igra se danas, u subotu 09.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs