Kruševački Napredak u okviru 26.kola Super lige Srbije  na stadionu ’’Mladost’’ dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Kriza u igri i rezultatima ovog proleća ’’čarapanima’’ stvara veliki pritisak, ali ni gosti se ne mogu pohvaliti ništa boljom situacijom.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz deset remija i sedam poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Beogradu poraz u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz sedam remija i jedanaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 1:2. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu završen je pobedom ekipe Napretka, a rezultat je bio 0:1 (0:1).

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da očekuje jako težak meč, jer je za obe ekipe od velikog značaja da ostvare trijumf:

’’Teško igramo, teško dajemo golove i sutra imamo vrlo značajnu i tešku utakmicu u ovom delu prvenstva. Mnogo je bitno da budemo maksimalno angažovani i koncentrisani i da u utakmicu uđemo najkvalitetnije što možemo. Svaki pozitivan rezultat je dobar i on nas uvodi u stanje mira, da do kraja prvenstva možemo da igramo opuštenije i lakše. Neće biti lako, Vojvodini je takođe ovo bitna utakmica, jer pokušava da se domogne plej-ofa. Moramo da zadržimo korak koji imamo ispred Vojvodine i klubova koji nas prate. Svi igrači osim Petrovića koji ima kartone i Veškovca koji je povređen su na raspolaganju.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Napretka i Vojvodine igra se danas, u subotu 09.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs