Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 26.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Rajko Mitić’’ dočekuje ekipu Zemuna. Prethodni duel bio je više nego uzbudljiv, crveno-beli su do preokreta i pobede stigli u samom finišu utakmice, pa treba očekivati da ovoga puta pokušaju da izbegnu neizvesnost.

Domaći tim je ove sezone neporažen, uz dvadeset i dve ostvarene pobede i tri remija, pa sa 69 bodova na svom kontu čvrsto drži 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su u gostima ekipu lučanske Mladosti, a rezultat je bio 1:3. Gosti su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz devet remija i trinaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su na svom terenu nerešeno sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:2 (1:1).

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je uoči ovog susreta da izuzetno ceni kolegu Dejana Đurđevića i da očekuje kvalitetnu fudbalsku predstavu:

’’Dolazi nam ekipa čije igre od početka prvenstva nisu ispraćene bodovima koje zaslužuju. Treba biti obazriv, rival je dobar, a velika snaga mu je u Dejanu Đurđeviću. Drago mi je što se vratio u srpski fudbal, trener je koji predstavlja spoj mladosti i iskustva. Očekujem kvalitetnu fudbalsku predstavu. Što se kadrovske situacije tiče, više ćemo znati posle predstojećeg treninga. Borjan je znatno bolje, a raduje i odlična partija Popovića u njegovom odsustvu. Mrkela i ja smo insistirali na njegovom dovođenju i prethodni meč je potvrdio da je to bila dobra odluka.’’

Crveno-beli proslavljaju 74.rođendan kluba, a duel sa Zemuncima prilika je da se ova generacija 52. uzastopnim susretom bez poraza upiše zlatnim slovima u istoriju kluba:

’’Nisam neko ko priča unapred, ali je ova generacija veoma kvalitetna i definitivno je ostavila trag u klupskoj istoriji. Trudimo se i dobro je što nas prate rezultati, ako ostvarimo rekord biće to još jedno lepo priznanje za naš rad. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno proslavimo rođendan, posebno zbog humanog gesta kluba. Zvezda je još jednom pokazala društveno-odgovornu crtu.’’

Cena ulaznica za subotnji meč je 100 dinara, a celokupan prihod će biti doniran u humanitarne svrhe.

Meč 26.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Zemuna igra se sutra, u subotu 09.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com