Najbolji igrač 25.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nermin Haskić, strelac jedinog pogotka za ekipu Radničkog u pobedi nad ekipom Partizana u derbiju kola u Humskoj.

Odigrano je novo prolećno kolo, a situacija na tabeli najavljuje izuzetno zanimljivu završnicu šampionata, naročito u borbi za opstanak u elitnom rangu. Bodove su podelili Zemun i Proleter, Mačva i Dinamo, kao i Rad i OFK Bačka. Čukarički i Radnik ostvarili su važne pobede na svom terenu u duelima sa Napretkom i Voždovcem. Pobede na uzbudljivim i veoma značajnim gostovanjima ostvarile su ekipe Crvene zvezde, Spartaka i Radničkog u duelima sa ekipama Mladosti, Vojvodine i Partizana. Derbi kola u Humskoj, koji je pripao Nišlijama, obeležio je prvi strelac lige Nermin Haskić koji je još jednom sjajnom partijom i pobedonosnim golom doneo veliku prednost svom timu u borbi za drugu poziciju na tabeli. Zbog toga je po četvrti put ove sezone poneo epitet najboljeg igrača kola u izboru naše redakcije, nakon sjajnih partija u 5., 18. i 24.kolu.

Početak susreta obeležila je ravnopravna i izuzetno borbena igra, bez puno pravih prilika. Praktično jedinu idealnu priliku i jedini šut u okvir gola domaćina Nišlije su uspele da pretvore u pogodak. Igrao se 42.minut susreta kada je Stefan Đorđević prošao po levoj strani i uputio loptu u šesnaesterac crno-belih, a Petar Grbić je propustio loptu koja je stigla do Nermina Haskića koji je sjajno odreagovao i sa ivice peterca posla loptu u mrežu. U nastavku susret ekipa Partizana je zaigrala mnogo ofanzivnije i stvorila nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspeli da postignu pogodak. Osvajanjem nova tri boda Nišlije su učvrstile drugu poziciju na tabeli povećavši prednost u odnosu na crno-bele.


FOTO: fkradnickinis.rs

Nermin Haskić (29) je rođen u Banovićima (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Budućnosti iz rodnog mesta. Nakon toga nastupao je za Sarajevo, Voždovac, poljsku ekipu Podbeskidzie, kao i slovačke ekipe Kosice, Zilina i Ruzomberok. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 23 prvenstvena nastupa i postigao 17 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: