Novosadska Vojvodina u okviru 25.kola Super lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Duel će biti odigran na 105.rođendan ovog kluba, pa svi priželjkuju pobedu i izlazak iz rezultatske krize.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz sedam remija I deset poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su u Beogradu u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz osam remija I dvanaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na svom terenu u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 1:2. Prethodni duel ovih ekipa odigran tokom jesenje polusezone u Kuli završen je trijumfom ekipe Vojvodine, a rezultat je bio 0:1 (0:0).

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić ističe da je neophodno da svi uvide svoju odgovornost, da daju sve od sebe I pokušaju da ostvare pobedu baš na rođendan kluba:

‘’Dosta se pričalo i za priču više nemamo vremena. Svi znamo u kakvoj smo situaciji, šta nam nedostaje i gde imamo problem. Vreme je da počnemo da osvajamo bodove, jer došli smo do tačke posle koje više nema nazad. Svi treba da preuzmemo odgovornost za ono što se dešavalo, pogotovo posle poraza u prošlom kolu, koji je bio jako bolan. No, ono što te ne ubije, to te ojača, tako da iz toga treba zajedno da izađemo jači i sutra damo sve od sebe kako bismo pobedili Spartak. U obzir dolazi samo pobeda i ništa više i sa takvim razmišljanjem treba da uđemo u meč. Uvek počinjem od sebe i smatram da svi treba da budemo svesni toga gde smo i u kom smo klubu, te da sutra, kada naš klub slavi rođendan, damo i više od maksimuma kako bismo obradovali sve one koji iskreno vole Vojvodinu. O protivniku ne bih mnogo govorio. Imaju dosta problema i sa njihove strane očekujem veliku borbenost, ali u ovom trenutku, nas to ne interesuje. Poštujemo ih kao i sve druge rivale, ali treba mnogo više da poštujemo sebe i verujemo u svoje mogućnosti. Često pominjem da nam je potrebna samo jedna utakmica ili taj jedan gol, o kome toliko pričamo, pa da nam krene na bolje. Svi igrači su zdravi i spremni, a nadam se da će oni koji budu na klupi, kao i oni koji budu na tribinama, bodriti one na terenu da dođu do pobede.’’

Meč 25.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Spartaka igra se danas, u sredu 06.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs