Šabačka Mačva u okviru 25.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Stručni štab naglašava da je realizacija šansi ključni problem u igri, pa se očekuje da veliki rad konačno donese i veću efikasnost na narednim mečevima.

Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz šest remija i dvanaest poraza, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzima 11mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su na svom terenu nerešeno sa ekipom Rada, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili pet pobeda, uz dva remija i sedamnaest poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Napretka, a rezultat je bio 4:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Surdulici završen je trijumfom ekipe Dinama, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba šabačkog tima Darko Tešović istakao je da je u prethodnim susretima problem bila realizacija, kao i da veruje da će se to popraviti u predstojećem meču:

‘’Sam podatak da su u poslednja tri meča golmani bili igrači utakmice govori kako je ekipa Mačve igrala. Ne slažem se sa onima koji to prepisuju srećnim ili nesrećnim okolnostima. Reč je o fudbalskim elementima gde individualni kvalitet igrača nije došao do izražaja, pa tako iz dobre igre i izgrađenih akcija nije bilo rezultata. Mi svi u klubu verujemo u ono što hoćemo, krajnji cilj je bitan, bitan je svaki bod i prošla utakmica sa onoliko šansi bez gola, mislim da se nikada više neće ponoviti. To mora jednom da stane, takav je fudbal, sve je to sport. Ovo nije tragedija za Mačvu, igra se još četrnaest utakmica, ali sutrašnja je mislim ključna za borbu za plej-of. Ušli smo u jedan sistem rotacija, koji mora da postoji u vrhunskom fudbalu, što znači da svi igrači moraju da budu spremni. Bitno je da moji momci nisu razočarani, jako su svesni značaja naredne utakmice i koliko treba da je odigraju iz srca i duše i za publiku i za Mačvu, ali i za sebe. Dolazi nam ekipa koja prethodna tri meča nije izgubila, nadahnuta i kako su izjavili sa željom da pobede, mi ih čekamo spremni.’’

Meč 25.kola Super lige Srbije između Mačve i Dinama igra se danas, u sredu 06.marta 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.