Kruševački Napredak u okviru 25.kola Super lige Srbije gostuje na Banovom brdu gde će odmeriti snage sa ekipom Čukaričkog. Svesni su ‘’čarapani’’ svojih problema, promene u igračkom kadru uticale su na igru tima, ali se nadaju ostanku u plej-of zoni.

Domaći tim je ove sezone ostvario trinaest pobeda, uz šest remija i pet poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su u Subotici ekipu Spartaka, a rezultat je bio 1:2. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz deset remija i šest poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretpeli su u Surdulici poraz u duelu sa ekipom vranjskog Dinama, a rezultat je bio 4:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kruševcu završen je nerešenim rezultatom, a rezultat je bio 1:1 (1:0).

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović uputio je tokom svog obraćanja predstavnicima medija izvinjenje svim ljubiteljima fudbala izvinjenje zbog načina na koji je Napredak gubio utakmice i najavio tešku borbu za ostanak u plej-of zoni:

’’U ime svojih igrača i u svoje lično ime se izvinjavam svim ljubiteljima fudbala u Kruševcu, navijačima Napretka, i svim ljudima koji prate sport. Ne zato što je nenormalno da se izgubi utakmica, ili da se izgubi sa takvim rezultatom, nego jednostavno zbog načina na koji mi gubimo utakmice. To je uz splet raznih okolnosti, terena na kojima ne može da se igra fudbal, naša nesposobnost da se prilagodimo tim uslovima.  Ono što je najbitnije mi smo ušli u nastavak prvenstva daleko drugačiji od tima sa kojim smo završili prvenstvo. Razlika je ogromna i mi ćemo imati velikih problema do kraja prvenstva. Nama će svaka utakmica biti teška, i u gostima i kod kuće. Čukarički je stari poznanik, koji je do sada osvojio šest bodova u nastavku prvenstva. Igraju sa istim timom dve godine, i igraju na njihov način. To nije igra koje neko treba da se plaši, ali oni igraju tako da vrlo lako daju golove, za razliku od nas, tako da ćemo imati dosta problema. Jedino što nam ide u prilog je njihov odličan teren za igru, tako da ćemo moći da igramo fudbal. Moramo da shvatimo da moramo da damo mnogo više nego što smo davali do sada. To nije stvar koja se naredi, to je stvar karaktera igrača I tima. Za ostanak u plej-ofu treba realno još tri do četiri boda, i mi moramo da ih uzmemo, kako znamo i možemo.’’

Meč 25.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Napretka igra se danas, u sredu 06.marta 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.