Novosadska Vojvodina u okviru 24.kola Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Nakon poraza od dve najbolje plasirane ekipe stručni štab Novosađana očekuje bolje rezultate u duelima sa narednim protivnicima.

Domaćini su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz četiri remija i trinaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na Banovom brdu od ekipe Čukaričkog, a rezultat je bio 3:0 (2:0). Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz sedam remija i devet poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu od ekipe Radničkog iz Niša, a rezultat je bio 0:1 (0:0). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu završen je trijumfom ekipe Vojvodine rezultatom 3:0 (1:0).

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istako je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da niko u klubu nije zadovoljan rezultatima i pozicijom na tabeli, ali da će njegov tim tražiti svoju šansu u duelima sa ekipama koje nisu na nivou Crvene zvezde i Radničkog:

’’Voždovac u svom sastavu ima mnogo iskusnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, pa je jako bitno za nas da budemo koncentrisani i oprezni tokom celog susreta. Raduje me to što smo protiv Radničkog iz Niša prikazali nešto što ova ekipa odavno nije pokazala, a to su disciplina, agresivnost i borbenost. Jeste izostao rezultat, ali sve ono što su momci tada prikazali želim da ponove i protiv Voždovca. Ako ćemo gledati realno, Crvena zvezda i Radnički su ekipe koje su ispred nas u ovom trenutku, tako da mi tek sada krećemo da igramo sa ekipama protiv kojih možemo da se nadamo pobedama, što je težnja sa kojom ćemo ući u svaku narednu utakmicu. I protiv Voždovca svim srcem želimo pobedu, ali džaba ja to pričam ukoliko to svojom igrom, borbom i disciplinom ne zaslužimo na terenu. Svi smo spremni i orni da sutra u Beogradu krenemo uzlaznom putanjom, a svim navijačima Vojvodine i nama koji radimo u njoj je žao što klub trenutno nema više bodova i ne zauzima bolji položaj na tabeli.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Voždovca i Vojvodine igra se sutra, u subotu 02.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs