Beogradski Rad u okviru 24.kola Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve. Bolja kadrovska situacija u odnosu na prethodnu rundu i dobra priprema utakmice utiču na optimizam ’’građevinara’’ pred ovaj važan susret u borbi za opstanak.

Domaći tim je ove sezone ostvario 6 pobeda, uz 5 remija i 12 poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu u Zemunu su podelili bodove sa istoimenom ekipom, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili 4 pobeda, uz 6 remija i 13 poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su na svom stadionu bodove sa ekipom vranjskog Dinama, a rezultat je bio 1:1 (1:0). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je pobedom ekipe Rada, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Zvezdan Milošević istakao je u svom obraćanju predstavnicima medija pred ovaj susret da je protivnik dobro analiziran i da je atmosfera u ekipi dosta dobra:

’’Pripremamo se za ovu utakmicu najbolje što možemo, u nekom svom ritmu. Imamo dobru sliku o protivniku, kao i svi drugi imaju svoje vrline i svoje mane. Vrline ćemo pokušati da anuliramo, a mane da iskoristimo, kako bi pre svega došli do dobre igre i pozitivnog rezultata. Atmosfera u ekipi je dosta dobra, s obzirom na situaciju. Vraćaju se neki igrači koji u prethodnom susretu nisu mogli da učestvuju iz različitih razloga. Spremni smo i idemo u Šabac da odigramo najbolje što možemo i na taj način stignemo do željenog rezultata.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Mačve i Rada igra se danas, u petak 01.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.