Najbolji igrač 23.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Rikardo Gomeš, asistent i dvostruki strelac za Partizan u pobedi nad novosadskim Proleterom u Beogradu.

Odigrano je i drugo prolećno kolo u okviru našeg elitnog ranga takmičenja, a kada se pogledaju rezultati može se reći da nije bilo nekih većih iznenađenja. Bodove su podelile ekipe Zemuna i Mačve, Napretka i Spartaka, kao i Rada i Dinama. Minimalne trijumfe na gostovanjima ostvarile su ekipe Radničkog i Crvene zvezde, u duelima sa Vojvodinom i Radnikom. Na svom terenu ubedljve su bile ekipe Mladosti, Čukaričkog i Partizana, u duelima sa ekipama OFK Bačka, Voždovca i Proletera. Crno-beli su sigurnom igrom rutinski stigli do pobede nad novosadskim superligašem, čime su napravili odličnu uvertiru za predstojeći ’’večiti derbi’’. Najzaslužniji za to bio je napadač Rikardo Gomeš koji je pružio još jednu sjajnu partiju i time najavio da će i na proleće biti ključni igrač ove ekipe. On je učestvovao u postizanju sva tri pogotka, jednom kao asistent i dva puta kao strelac, a tokom čitavog susreta sjajno je sarađivao sa saigračima i na muke stavljao poslednju liniju novosadskog tima. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola. Treba reći je ove sezone već poneo to laskavo priznanje, obeleživši 20.kolo Super lige Srbije.

Crno-beli su odlično otvorili susret i poveli već u 16.minutu, a strelac je bio Nemanja Nikolić. Aut je odlično izveo Nemanja Miletić, Rikardo Gomeš je glavom loptu prosledio ka Nikoliću, a on je sa ivice peterca preciznim udarcem matirao golmana gostiju. Samo dva minuta kasnije Zarija Lambulić je kao poslednji igrač odbrane oborio Gomeša, pa je potpuno zasluženo zaradio isklučenje. Domaći tim je iskoristio brojčanu prednost i u finišu prvog poluvremena još dva puta zatresao mrežu Novosađana. U 41.minutu Nemanja Nikolić je sjajno uposlio Rikarda Gomeša koji je driblingom zaobišao golmana i poslao loptu u mrežu gostiju. Isti igrač je bio strelac i u 45.minutu susreta, nakon što ga je u petercu idealno ’’pronašao’’ Nebojša Kosović. U drugom poluvremenu domaći tim je ’’spustio gas’’, pa su mreže do kraja ostale mirne.


FOTO: partizan.rs

Ricardo Jorge Pires Gomes (27) je rođen na Zelenortskim Ostrvima, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u lokalnoj ekipi Batuque. Tokom karijere je nastupao za portugalske ekipe Vizela, Vitoria Guimaraes i Nacional. U Beograd je stigao tokom letnjeg prelaznog roka, a ove sezone zabeležio je 22 superligaška nastupa, uz 13 postignutih pogodaka. Odličan učinak imao je i u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde je na 8 odigranih mečeva postigao 4 pogotka. Za nacionalni tim odigrao je 10 mečeva i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: