Ekipa Partizana ovog vikenda u okviru 23.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera. Domaći tim je apsolutni favorit, sezonu su crno-beli započeli dosta ubedljivo, ali nema sumnje da će Novosađani rasterećeno i sa puno motiva ući u ovu utakmicu.

 Domaćini su ove sezone ostvarili trinaest pobeda, uz osam remija i jedan poraz, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su u Bačkoj Palanci savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 0:3 (0:1). Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz osam remija i sedam poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su u Novom Sadu bodove sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na stadionu ’’Karađorđe’ ekipa Partizana je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1 (0:1).

Šef stručnog štaba crno-belih Zoran Mirković ističe da se njegov tim i u prvom ovosezonskom susretu sa Novosađanima namučio da stigne do sva tri boda;

’’Proleter je poznat kao čvrsta i neugodna ekipa. Ako se pogleda statistika, možemo reći da bolje igraju na gostovanjima, odnosno da su više bodova uzeli u prvenstvu kao gosti, nego kao domaćini. I u toj prvoj utakmici u Novom Sadu smo se silno namučili. Nisam siguran da smo u tom momentu zaslužili tu pobedu, tako da sve te stvari pozivaju na oprez. Čvrsti su, bolji deo ekipe su im napadačka četvorka − Čović, Čolović, Vujaklija i Krasić. Što se tiče Svetozara Markovića on je još u procesu dijagnostikovanja povrede. Čekamo definitivno sve rezultate i na osnovu tih rezultata medicinski sektor će se dogovoriti šta je najbolje uraditi po tom pitanju. Sveta je veoma bitan za našu obranu i našu igru, ali kako u životu, tako i u fudbalu se vodimo onim, da koga nema bez njega se mora.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Partizana i Proletera igra se danas, u subotu 23.februara 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs