Ekipa Crvene zvezde će u okviru 23.kola Super lige Srbije gostovati u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika. Crveno-beli ne beže od uloge apsolutnog favorita, ali očekuju snažan otpor protivnika.

Domaćini su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz pet remija i devet poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su u Novom Sadu bodove sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone neporaženi, zabeležili su dvadeset pobeda i dva remija, pa sa 62 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu ubedljivo savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 4:0 (2:0). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu ekipa Crvene zvezde je veoma ubedljivo rešila u svoju korist, a rezultat je bio 6:0 (2:0).

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da očekuje sasvim drugačiji susret od prethodnih:

’’Čeka nas jedno nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina. Radnik isto igra i na strani i kod kuće, i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih. Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekujem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domaćini i verujem da će učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju. Koliko će u tome uspeti, ne treba o tome unapred toliko pričati. Mi smo spremni za svakakve uslove.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Radnika i Crvene zvezde igra se danas, u subotu 23.februara 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com