Subotički Spartak u okviru 23.kola Super lige Srbije gostuje u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka. Stručni štab ’’golubova’’ veruje da će ekipa već ovog vikenda popraviti utisak i ostvariti dobar rezultat.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz devet remija i pet poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu Kruševljani su u Beogradu ubedljivo poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 4:0 (3:0). Gosti su ove sezone ostvarili samo četiri pobede, uz sedam remija i jedanaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Surdulici poraza od poslednjeplasiranog Dinama iz Vranja, a rezultat je bio 1:0 (1:0). Prethodni susret ovih rivala odigran je tokom jesenje polusezone, a Subotičani su kao domaćini poraženi rezultatom 0:1 (0:1).

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Predrag Rogan istakao je da sa nestrpljenem iščekuje utakmicu u Kruševcu, kao i da veruje da će njegov tim odigrati znatno bolje nego prethodnog vikenda:

’’Svesni smo težine zadatka, igramo protiv jednog renomiranog protivnika koji sa klupe predvodi trenerski velikan, Milorad Kosanović. Fudbal pruža mogućnost da se uvek dokažete, pokažete ili iskupite, kao što je u našem slučaju za prošlonedeljni poraz. Rekao sam momcima na prvom treningu ove nedelje da jedva čekam subotnju utakmicu da pokažu da daleko više mogu od onoga što su pokazali u Surdulici. Želim da pokažu svoj potencijal i da ga pretvore u bodove. Znamo da je Napredak, kao i mi, pretrpeo određene igračke promene i da se i oni kao i mi traže što se tiče igre. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo to pokazati u sutrašnjoj utakmici.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Napretka i Spartaka igra se danas, u subotu 23.februara 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: fkspartak.com