Kruševački Napredak u okviru 23.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Nakon slabog izdanja u prvom prolećnom kolu stručni štab se nada boljim rezultatima u narednim susretima.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz devet remija i pet poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu Kruševljani su u Beogradu ubedljivo poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 4:0 (3:0). Gosti su ove sezone ostvarili samo četiri pobede, uz sedam remija i jedanaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Surdulici poraza od poslednjeplasiranog Dinama iz Vranja, a rezultat je bio 1:0 (1:0). Prethodni susret ovih rivala odigran je tokom jesenje polusezone, a Subotičani su kao domaćini poraženi rezultatom 0:1 (0:1).

Šef stručnog štaba ''čarapana'' Milorad Kosanović ističe da će njegov tim u narednom periodu imati četiri izuzetno zanimljiva susreta, a izneo je i svoja očekivanja:

’’Protiv Voždovca je bilo mnogo teže nego što sam mislio. U subotu otvaramo seriju interesantnih utakmica za nas, i veoma bitnih. Slede Spartak, Dinamo, Čukarički, Vojvodina. To su četiri utakmice za koje se nadam da dobijamo na vremenu da doradimo ono što nije dobro i uz neke normalne rezultate, a to su četiri do šest bodova, bio bi to rezultat koji bi bio povoljan. Neće biti lako ni u jednoj utakmici, ali se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje i bolje. Imali smo sedam ozbiljnih radnih dana i nadam se da možemo da napravimo tim koji bi u subotu trebao da odigra mnogo bolje i čvršće. Svesni smo i ja i igrači da moramo da se uložimo maksimalno da bi napravili pozitivan rezultat. Ukoliko uspemo u ove četiri utakmice, onda ovo prvenstvo možemo da odigramo mirno do kraja.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Napretka i Spartaka igra se danas, u subotu 23.februara 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs